Валентин Гафт помер

12 грудня 2020, 10:34оновлено 12 грудня 2020, 12:17
У віці 85 років помер відомий актор Валентин Гафт.
Валентин Гафт
Валентин Гафт помер / 24СМИ

У суботу, 12 грудня, помер знаменитий радянський і російський актор театру та кіно, театральний режисер, народний артист РРФСР Валентин Гафт. Йому було 85 років.

Про смерть актора повідомила його дружина Ольга Остроумова, повідомляє ТАСС. "Так, його не стало. Це сьогодні відбулося ", - сказала дружина актора агентству.

На початку серпня Гафт був госпіталізований після інсульту. Пізніше його перевели до реабілітаційного центру.

відео дня

У вересні Михайло Левітін-молодший, пасинок Валентина Гафта, у розмові з журналістами розповів, що у актора після інсульту є порушення мови.

Валентин Гафт - біографія

Народився в єврейській родині вихідців з Чернігівської області м. Прилуки Йосипа Романовича (1907—1969) й Ґіти Давидівни (1908—1993) Гафт, повідомляє Вікіпедія.

Навчаючись у школі, почав брати участь у шкільних виставах. Однак нікому не зізнавався в тому, що хоче стати артистом. Вступати в театральне училище вирішив потайки. Документи подав до Щукінського училища й до Школи-студії МХАТ. Випадково, за два дні до іспитів, Валентин Гафт зустрів на вулиці відомого актора Сергія Столярова й попросив "прослухати" його. Столяров хоч і здивувався, але не відмовив і навіть допоміг порадами. У Щукінськім училищі Валентин Гафт пройшов перший тур, але не пройшов другий. Проте в школу-студію МХАТ вступив з першої спроби, склавши іспит на "відмінно".

У 1957 році закінчив Школу-студію МХАТ (майстерня В. О. Топоркова), після закінчення дебютував на сцені Театру ім. "Моссовета" (з рекомендаціями від Д. М. Журавльова). Через деякий час — в Театрі на Малій Бронній, потім — в А. О. Гончарова в маленькому театрі на Спартаківській вулиці. Справжні роботи почали виходити тільки в А. Ефроса в Ленкомі.

Дебютував у кіно 1956 року в фільмі "Вбивство на вулиці Данте". З 1969 року — актор театру "Современник". Також відомий своїми епіграмами.

Великі Валентин Гафт та Роман Віктюк, 2009 рік / УНИАН
Великі Валентин Гафт та Роман Віктюк, 2009 рік / УНИАН

Валентин Гафт - особисте життя

Був одружений кілька разів. Першою дружиною була манекенниця Олена Ізоргіна. Другим був шлюб з балериною Інною Єлісеєвою, в них народилася донька Ольга, проте на початку 1980-х років Гафт і Єлисеєва розлучилися. Донька Ольга загинула у вересні 2002 року, покінчивши життя самогубством. Теперішня дружина — актриса Ольга Остроумова, під впливом якої Валентин Гафт охрестився у православ'я.

Відомі ролі Валентина Гафта

  • Покойовий у картині "Здорові були, я ваша тітка",
  • Сидорин у фільмі "Гараж",
  • Сатанеєв у "Чародіях",
  • Воланд у стрічці "Майстер та Маргарита".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти