StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Путін убив мою маму": чому Тамара Гвердцителі розпрощалася з РФ

4 квітня 2024, 22:07
Музична легенда несподівано для багатьох у країні-окупанті опинилася в таборі неповерненців.
Тамара Гвердцителі з матір'ю
Тамара Гвердцителі про війну в Україні - чому співачка покинула РФ / колаж: Главред, фото: instagram.com/gverdtsiteli_official

Грузинська співачка Тамара Гвердцителі після 2014 року намагалася підтримувати відносини і з країною-окупантом, і з Україною, а публічних висловлювань про свою позицію уникала. Після 24 лютого 2022 року артистка залишилася небагатослівною, проте її вчинки говорять самі за себе.

Разом із мамою, корінною одеситкою Інною Вольфівною, вона покинула рф навесні 2022 року і відтоді туди не повертається. Тепер вона живе в Грузії, концерти в країні-агресорі вона скасувала, а з концертної програми виключила пісні російською мовою.

Український поет-пісняр Юрій Рибчинський розповів на YouTube-каналі "ДІМ", що спонукало Гвердцителі на такі рішучі дії. Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Інна Вольфівна почала поступово згасати - те, що країна-окупант робила з Україною та її рідною Одесою, розбивало їй серце. Зрештою мама Гвердцителі померла восени 2022 року, сумуючи за долею рідного краю.

відео дня

"З Гвердцителі ми зустрічалися вже після війни, в Іспанії бачилися з нею. Мама – одеситка. А все життя мама й Тамара були нерозлучні. Це для неї як права рука. Вони звикли разом бути. І мама дуже хороша жінка була. І коли почалася війна, коли почалися бомбардування Одеси, вона покликала Тамару й сказала: "Мою Одесу, Одесу-маму бомблять – ми прощаємося з Росією". І незважаючи на те, що там і статки, і квартира, і все. Більше ніж 10 років прожили в Москві, і вони повернулися в Грузію. Але вона так переживала, мама, що померла. Тому Тамара каже: "Це путін убив мою маму". Вона не пробачила смерті мами. Для неї це справжня трагедія", - розповів Рибчинський.

Хто така Тамара Гвердцителі?

Тамара Гвердцителі - радянська, грузинська і російська співачка, піаністка, композиторка. Походить із давнього грузинського дворянського роду Гвердцителі (по лінії батька). Випустила 17 музичних альбомів. Виконує пісні грузинською, російською, французькою, італійською, іспанською, англійською, івритом, українською, вірменською, німецькою мовами. Була одним із чотирьох наставників четвертого сезону шоу "Голос країни" (2014).

Останні зіркові новини:

Раніше український співак і музичний продюсер Потап, який виїхав з України під час повномасштабної війни, потрапив у скандал через німецьку афішу, в якій він значився "артистом російського ретро".

Також фронтмен Океану Ельзи Святослав Вакарчук зворушив шанувальників розповіддю про дружину і дітей. Це його перша розповідь про особисте життя за довгий час.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти