StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Пройшов новий концерт до Дня Незалежності Ковчег Україна

26 серпня 2021, 18:28
У Києві пройшли зйомки нового концерту, присвяченого Незалежності України та українській культурі, де зібралося безліч виконавців.
Ковчег Україна
Ковчег Україна / 1+1

З нагоди Дня незалежності на Михайлівській площі відбулася зйомка унікального концерту Ковчег Україна: 10 століть музики в одному концерті, на який запросили найвідоміших українських виконавців.

Мета концерту - перезавантажити "музичні архіви" десяти століть і зробити фольклорну музику цікавою для сучасної аудиторії. Творці проекту об'єднали шедеври української музики, образотворчого мистецтва та новітні технології. Ведучими шоу стали популярна телеведуча Маша Єфросиніна, актор Тарас Цимбалюк, легенда української сцени Ніна Матвієнко та Олімпійський рекордсмен Михайло Романчук.

На сцені, побудованій у формі корабля-ковчега з LED-екранами у формі кола, популярні зірки, оперні співаки та берегині фольклорного співу виконали українські пісні різних епох у новій інтерпретації. Юлія Саніна заспівала народну колискову "Ой ходити сон" в поєднанні з джазовими канонам Гершвіна, який надихнувшись українською піснею в 1929 році написав арію "Summertime" для опери "Поргі і Бесс".читайте такожЗ'явилося повне відео концерту на Олімпійському на День незалежності 24 серпня

відео дня
Ковчег Україна
Ковчег Україна - Юлія Саніна / 1+1

Переможниця Євробачення Джамала об'єднала український фольклор та кримсько-татарські музичні традиції, заспівавши пісню "Ой верше мій верше", яка стала однією із знакових пісень у її творчості.

Особливі емоції подарував Святослав Вакарчук: він виконав лемківську пісню "Пливе кача по Тисині", яку всі присутні слухали стоячи.

Ковчег Україна
Ковчег Україна - Святослав Вакарчук / 1+1

Аліна Паш разом з 85-річною берегинею ритуального співу Полісся Домінікою Чекун представила давню пісню "Йой, прибрали куща й уви зеленіє кльоні". В рамках концерту український етно-гурт зі світовим ім'ям ДахаБраха разом з поетом Сергієм Жаданом презентувала пісню "Птах", спеціально написану для проекту. Творці заявили, що ця композиція є легендою про Ноя на новий лад.

Ковчег Україна
Ковчег Україна-Джамала / 1+1

Також у концерті взяли участь "Хорея Козацька", "Курбасі", Національна чоловіча капела "Дударик", Київський дівочий хор ім. Лисенка, Уляна Горбачевська, оперні солістки-сопрано Оксана Нікітюк, тенор Назар Тацишин та Молодіжний симфонічний оркестр під керівництвом дирігентки зі світовим ім'ям Оксани Линів.

Проект створено за підтримки Міністерства культури України. Телевиробництво концерту здійснило Big Entertainment Showsтелеканалу 1+1. Шоу створено разом з режисерським тріо у складі Наталії Рівненської, Наталі Лисенкової та Марії Григоращенко, відомі по роботі над проектами Танці з зірками, Голос країни, а також над номером Pink для Brit Awards.

Трансляція концерту відбудеться 28 серпня о 23:30 на телеканалі 1+1 в рамках святкового марафону телепроектів каналу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти