StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

"Становить загрозу": балерину позбавили литовського громадянства за "симпатії до Путіна"

8 березня 2024, 13:27
236
Балерина відкрито висловлювала свою підтримку терористу Путіну і підтримувала війну в Україні.
Путіністку Лієпу позбавили литовського громадянства
Путіністку Лієпу позбавили литовського громадянства / Колаж Главред, фото Instagram/ilze_liepa_official, err.ee

У четвер президент Гітанас Науседа підписав укази про позбавлення громадянства Литовської Республіки, наданого як виняток артистці балету Ілзе Лієпі.

За інформацією видання Delfi, цю інформацію підтвердив радник президента країни Рідас Ясюленіс. Комісія у справах громадянства відбулася раніше, 14 лютого.

Після оцінки даних Міністерства внутрішніх справ (МВС), Департаменту державної безпеки (ДДБ) та інших служб встановлено, було вирішено позбавити громадянства, наданого балерині як виняток, у зв'язку з її публічно висловленою підтримкою Росії. "Сама танцівниця становить загрозу національній безпеці Литви", - повідомляє видання.

відео дня

Хто така Ілзе Лієпа

Ілзе Лієпа - радянська і російська балерина, актриса театру і кіно; народна артистка РФ. Дочка танцівника Маріса Лієпи і сестра Андріса Лієпи. На початку своєї артистичної кар'єри виконувала соло в характерних танцях у класичних балетах і в таких операх, як "Кармен", "Іван Сусанін", "Князь Ігор", "Хованщина", "Травіата".

Після військового нападу Росії на Україну, однозначно підтримувала терориста Путіна і війну в Україні. За це її позбавили литовського громадянства, оскільки вона становить загрозу для європейської країни.

Питання про громадянство І.Лієпи виникли після появи інтерв'ю, в якому вона не приховує своїх симпатій до Володимира Путіна, називає війну в Україні "спецоперацією" і відкрито зневажає західний світ і цінності.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс висміяв погрози речниці МЗС Росії Марії Захарової, яка заявила про те, що на нього нібито чекає "кримінальна відповідальність" за "поширення екстремістських ідей".

Раніше також Максим Галкін хвалився, що латиська співачка Лайма Вайкуле вчить його латиської мови. "Будь-яка мова важка, тут своя культура, багато слів незрозумілих. Мене Лайма нещодавно навчала. Латиська мова така цікава, я щось знаю, але з кожним роком все більше розумію", - говорив він.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти