StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Океан Ельзи і Один в каное випустили спільний кліп до весни

9 вересня 2021, 11:56
Гурт Океан Ельзи порадувала шанувальників несподіваною колаборацією з інді-колективом Один в каное.
Океан Ельзи і один в каное-Місто весни
Океан Ельзи і один в каное-Місто весни / прес-служба

9 вересня 2021 Океан Ельзи випустив нову пісню під назвою Місто весни в дуеті з гугртом Один в каное. Вона стала першою композицією Святослава Вакарчука, яку він написав про Львів.

Святослав Вакарчук написав музику і слова композиції.

"27 років існує гурт Океан Ельзи і за цей час я не написав жодної пісні про Львів, хоча дуже хотів. Просто я не вмію писати пісень "на злобу дня". Взагалі не вірю, що можливо так створити пісню, яка буде жити. А зараз у моєму житті той час, коли в силу різних обставин я інакше усвідомив значення рідного Львова для мене. Коли ставлення до міста через роки викристалізувалося в тиху, але вічну любов. Коли ти просто розумієш, що це найкраще місце на землі для тебе було, є і буде", - сказав Вакарчук.

Він додав, що ідея створення пісні прийшла йому в голову, коли Вакарчук гуляв у Києві по Маріїнському парку.

"Добре пам'ятаю, що це було на початку квітня цього року. Я часто гуляю сам, мені так подобається. Того дня йшов і думками перенісся до Львова і відчув бажання написати пісню. негайно народилася мелодія, і тут же склалися рядки, не часто буває у мене - одночасно створити і музику, і вірші. Через півгодини я вже сидів за роялем і на 90% пісня була готова. таке буває рідко, але буває і це одна з таких пісень", - пояснив він.

Він почав думати про колаборацію, і ніхто інший крім Один в каное у нього не асоціювався зі Львовм.

"Я їх поважаю і ціную, мені дуже подобається їх творчість. і спасибі Ірі й Устиму, що відгукнулися! Крім того, Устим трохи по іншому зіграв оригінальну партію гітари, я ще той гітарист. Він додав свого стилю. Саме в настрої Один в каное. Крім того, він придумав чудове соло на гітарі, якого не було в оригінальній версії. Партію фортепіано зіграв я, а вокальні заспівали я та Іра. Щодо музичного продакшену, то його робила практично вся група Океан Ельзи. Ми зараз працюємо як колективний продюсер і Мілош, і Дусик( Денис Дудко), і Денис Глінін, і я", - додав він.

Ірина Швайдак розповіла, що в курсі того, чо Вакарчук написав нову пісню на одному диханні.

"Для мене, як автора власних пісень, цей стан дуже знайомий і цінний. Пісні, які пишуться на одній хвилі зазвичай "дихають" з самого початку. Тому нашим основним завданням було не нашкодити: не змінити до невпізнання, не втратити душі пісні, але відчути і підхопити той настрій, який в ній є", - сказала вона.

Відео на пісню місто весни було знято у Львові режисером Віктором Придуваловим. Саме він колись зняв культове відео ОЕ Холодно і теж у Львові. Оператор - Ярослав Пілунський.

Усім відомо, що Львів - одне з найбільш дощових міст України. У пісні теж є рядки про дощ. Однак, коли знімали відео була прекрасна погода, чим всі були відверто задоволені. І вже о 4 ранку, коли йшли зйомки буквально останніх кадрів на словах "чому ми не можемо забути про зливи" раптом пішов сильний дощ. Цей момент зняли і він потрапив в кліп.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти