StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Величезний астероїд впаде на орбіту Землі прямо під час коронації Чарльза

2 травня 2023, 16:43
66349
Астероїд, який, за оцінками, має ширину близько 160 м, буде приблизно в 6 мільйонах миль від Землі.
Астероїд
Астероїд / ua.depositphotos.com

Величезний астероїд, який, за оцінками, більше, ніж гігантське колесо огляду "London Eye", впаде на орбіту Землі в ці вихідні, всього через день після коронації короля Чарльза.

За інформацією The Daily Star, астероїд 2023-HP1 летітиме по орбіті Землі з розрахунковою швидкістю 11,6 км на секунду і впаде близько 00:40 за київським часом у неділю (7 травня).

Астероїд, який, за оцінками, має ширину близько 160 м, буде знаходитися приблизно в 6 мільйонах миль від землі в найближчій точці своєї подорожі в космосі — хоча це звучить багато, але досить близько, щоб його можна було кваліфікувати як "близький підхід" вченими НАСА.

відео дня

"Коронаційний" астероїд на 30 метрів ширший, ніж колесо огляду London Eye, і очікується, що він пролетить повз Землю приблизно через дві з половиною години після коронації Короля Чарльза, яка пройде на східній галявині Віндзорського замку.

Величезний астероїд впаде на орбіту Землі прямо під час коронації Чарльза
London Eye. Фото Pixabay

Велика Коронація Чарльза III

Нагадаємо, що королева Єлизавета II померла у віці 96 років у замку Балморал у Шотландії, 8 вересня. Єлизавета стала найстарішим монархом не тільки в історії Британської імперії, але і самим долгоправящім главою держави в світі.

Принц Уельський Чарльз зайняв британський престол 10 вересня 2022 року, через два дні після смерті його матері - королеви Єлизавети II. Чарльз III буде коронований, згідно з традиціями, у Вестмінстерському абатстві в першу суботу травня 2023 року.

Нагадаємо, що Чарльз III не залишає спроб налагодити відносини з "запасним" принцом і його непростою дружиною. Принца Гаррі і Меган Маркл запросили на коронацію.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти