"Ми будемо дивувати": режисер Антоніо Лукич заінтригував серіалом СЕКС, інста і ЗНО

31 серпня 2020, 11:20оновлено 27 листопада 2020, 18:59
Український режисер Антоніо Лукич розкрив пару секретів майбутнього серіалу СЕКС, інста і ЗНО, який він знімає для 1+1.
Секс, Інста і ЗНО
СЕКС , інста та ЗНО-Антоніо Лукич / прес-служба

З 13 липня в Києві кипить робота – 1+1 Digital Studios знімає плеканий ще з зими серіал "СЕКС, інста і ЗНО", який вийде ексклюзивно для онлайн платформи 1+1 video.

Поки в мережі і в житті розгоралися суперечки з приводу того, що це буде за проект, і чи буде він схожий на попередній серіал 1+1 "Школа", творці серіалу "СЕКС, інста і ЗНО", доброзичливо зустріли журналіста Главреда на знімальному майданчику і відповіли на всі питання, які можна розкривати до виходу серіалу.

На знімальному майданчику - всі в масках, при підході до знімального майданчика - контроль температури і чіткий запис відвідувачів. Режисер серіалу "СЕКС, інста і ЗНО" – Антоніо Лукич в перервах між зйомками із задоволенням ганяє м'яч на спортивному майданчику.

відео дня

Антоніо Лукич з ентузіазмом і легкою іронією повідав нам про зйомки. За його словами, серіал буде ні на що несхожим, і причин для цього кілька – несподівані рішення по акторам, структура, а також спритні прийоми режисера, які так сподобалися всім, хто бачив його фільм "Мої думки тихі" і його короткометражки. До того ж, розкрилася інтрига місця подій серіалу – місто Вінниця, а не Київ, як можна було б подумати.

"Він буде дуже оригінальним ракурсами або несподіваними рішеннями щодо акторів. Він буде україномовним, це теж наша принципова позиція була. Але україномовний серіал несе в собі непростий момент адаптації його в реалі, тому що я не вірю, що в Києві можна зняти чисто "україномовну історію", - говорить він. - Все-таки у нас тут двомовне середовище, тому ми перенесли місце дії до Вінниці, де українська мова звучить трошки з суржиком, але природно, так що актори з цим успішно освоїлися".читайте також1+1 знімає серіал Секс, історія і ЗНО-сюжет, актори і дата виходу

Антоніо Лукич пообіцяв також частку сюрреалізму в серіалі - креативний продюсер і шоуранер Ірина Никончук "за" те, щоб дивувати глядача всім нетиповим, а режисерові є що показати.

"Шоураннер проекту ще на першій читці сказала, що "ми дивуємо", так що іноді ми дійсно намагаємося всіх здивувати, і будуть досить несподівані сюжетики. Як у фільмах, мало не Луїса Бюнюеля (один з основоположників і найважливіший представник сюрреалізму в кінематографі), коли він ХОТІВ в пустелі на задньому плані посадити симфонічний оркестр – ЯКИЙ з'являється і зникає, і всі задаються питанням - "звідки він там взявся?". Здається, він це так і не зробив. А у нас таких сюрреалістичних "оркестрів" досить багато буде", - пообіцяв Антоніо Лукич.

На питання про незвичайний кастинг для серіалу Антоніо зізнався, що кастинг дійсно вирішив близько 70% проблем, і що шоуранер проекту і автор ідеї Ірина Никончук дала йому для зйомок повну свободу. До того ж він з властивим йому гумором натякнув на свою любов залучати молодих акторів до проектів.

Я звик переконувати [всіх] у зворотному-що потрібно вчитися у молодих

"Все правильно - ми дивилися на мовчазних акторів, і це багато про що нам говорило. Акторів ми підбирали дуже ретельно, разом з Ірою Никончук, вона мені дала повну свободу. - каже режисер. - Актори дуже сильно збагатили серіал, і діляться з нами талантом. Ось з нами необдарованими людьми-організаторами зйомок - всім, чим можуть (посміхається)""

Нагадаємо, що на головну роль у фільмі "Мої думки тихі" він запросив недосвідченого і недосвідченого в кіномистецтві Андрія Лідаговського, і стрічка отримала шалений успіх завдяки тандему Лідаговського і Ірми Вітовської.

"Так що актори - це була дуже важлива частина творчого процесу, кастинг замінював нам 30% сценарію. Такі ідеї, як використання пісень Макса Барського прийшло разом з тими людьми, які прийшла і заспівали нам їх на кастингу. Тому я дуже радий, але це також і великий стрес, тому що складно вибирати єдину картинку з того, що вийде в результаті", - додав він.

До того ж, серед інших прийомів Лукича – взяти більш досвідчених акторів, щоб дозволити молодим краще розкритися.

Антоніо Лукич на зйомках Секс, інста і ЗНО
Антоніо Лукич на зйомках Секс, інста і ЗНО / Прес-служба

"Ми схитрили, так, ми оточили нашими відомими акторами молодь, тобто молодь грає основні сцени, а маститі актори приходять на одну-дві зміни, тим самим прикрашаючи наш каст. Чомусь вони вчаться, але я звик переконувати [всіх] у зворотному - що потрібно вчитися у молодих. Тому що, коли ти працюєш зі старшими – то частіше ти ділишся енергією з ними, а коли працюєш з молоддю – енергією діляться вони. Тобто, ви помітили - серіал про школу, і я помітно помолодшав, став відчувати себе жвавіше, долучився до світу моди, можна сказати, - почав по-іншому одягатися і думати", - посміхаючись пояснив Антоніо.

Режисер розповів, що знімає "СЕКС, інста і ЗНО" не як типовий серіал, а як фільм, і що сенс в ньому буде не тільки для підлітків – його корисно буде переглянути і батькам.читайте такожСекс, інста і ЗНО - як знімається новий серіал на 1+1

"Я намагаюся думати, що ми знімаємо ДИТЯЧЕ КІНО для дорослих. Тобто, однаково цікаво буде і молоді подивитися на себе, і дорослим подивитися на молодь. Дуже часто так буває, що Кіно – це так: сценарій - це одне кіно, знімаєш ти - інше кіно, а монтуєш вже третє кіно. У серіалах це відбувається трошки інакше-ти екранізуєш чіткий текст, переносиш його на відео. Але конкретно цей текст "СЕКС, інста і ЗНО" ми знімаємо за всіма законами кіно, тобто – він народжується безпосередньо на майданчику, і я сподіваюся, що це буде краще, ніж написано. Я на першій зміні говорив, що головне – не зіпсувати те, що нам подарували сценаристи, тому що сценарій мені дуже-дуже сподобався", - підкреслив Лукич.

У серіалі буде кілька інтимних сцен, і команда постаралася максимально акуратно показати їх глядачеві. Перші відносини героїв будуть розкриті в контексті становлення особистостей героїв, які в процесі дізнаються щось нове про себе.

Зйомки Секс, інста і ЗНО завершилися
Зйомки Секс, інста і ЗНО завершилися / Прес-служба

Порадував Антоніо Лукич і обіцянкою втілити максимальну кількість тих прийомів, які він використовував для "Мої думки тихі".

"Їх буде багато. Може, це не дуже добре, але я "підсів" на ідею експлуатації вже знайдених рішень. Тобто, у мене вже досить великий досвід постановки комедійних сюжетів, і я буквально "витягую з кишеньки" і переношу на екран. Дещо народжується принципово нове, і я цьому дуже радію", - пояснив творець серіалу.читайте такожМої думки тихі 2020-найкращий фільм нового українського кінематографа

У серіалі "СЕКС, ІНСТА і ЗНО" буде 12 серій. Сценарій вже логічно завершений, і школярі будуть завершувати своє навчання, але на питання про перспективу знімати 2 сезон, Антоніо відповів, що був би не проти зйомок: "Із усим задоволенням, насправді, але він завершений як частина в школі. Було б цікаво подивитися, що було б з цими героями далі - що вони будуть робити. Як пройде адаптація до дорослого життя?".

Режисер повідав, що актори за пару місяців встигли передружитися між собою, і іронічно зазначив, що вони навіть іноді забувають кликати його на спільні розваги поза роботою.

"Не хочеться втрачати вже знайдені персонажі - ми виконали колосальну роботу з ними, і вони навіть поріднилися між собою. Але не зі мною, зі мною вони тримають дистанцію - цьому сприяє багато факторів, в тому числі звання "Заслужений діяч культури" підсилює тільки мою дистанцію з ними. - З посмішкою іронічно зазначає він, - вони всі ходять на пікніки, на озеро – вони мене не звуть. Я іноді ображаюся, і намагаюся "мстити" їм на майданчику".

Антоніо Лукич також зазначив, що після фільму "Мої думки тихі" він би зняв ще один шедевр, але це непроста робота – бути режисером авторського кіно: "Режисер авторського кіно – людина, яка сама ходить з ідеями, і приймає рішення з приводу свого майбутнього особисто. Так не буває, що хтось підійде, і скаже: "Давай знімати щось хороше". Ну, якщо це не серіал. Серіал - чудовий досвід, і реальна діяльність, де можна застосувати свої навички професії".

В кінці серпня зйомки серіалу "СЕКС, ІНСТА і ЗНО" підійшли до кінця, і тепер після етапу постпродакшену, вже скоро серіал буде доступний на діджитал-платформі 1+1. І це не все – крім Антоніо Лукіча про серіал виданню Главред розповіла шоуранер Ірина Никончук. Які ще сюрпризи чекають вас в новому серіалі - читайте в наступних інтерв'ю на Главреді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти