StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

"Світі навиворіт. Україна": Дмитро Комаров покаже неймовірний випуск

22 грудня 2023, 10:33
257
"Світ навиворіт. Україна"

Сьогодні о 20:30 на "1+1 Україна" покажуть заключний випуск "Світу навиворіт. Україна" в цьому році. Продовження прем’єрного сезону про Україну можна буде побачити після зимових свят.

У новому випуску цієї п’ятниці Дмитро Комаров досліджуватиме унікальний культурний код нашого народу та покаже, як українці зберігають традиції навіть під час війни.

Маланка – одне з тих прадавніх свят, яке збереглось ще з дохристиянських часів. Його святкують в різних куточках України, але саме у селі Вашківці Чернівецької області воно стало одним з наймасштабніших етнофестивалів Східної Європи.

відео дня
"Світ навиворіт. Україна"

Невеличке село в період святкування оживає та нагадує бразильський карнавал: вулицями ходять чоловіки та жінки у вражаючих костюмах чорта, кози, циган, ведмедя, баби й діда та навіть радянського поліцейського.

"Задовго до створення "Світу навиворіт" я вже знімав Маланку у Вашківцях. Тоді мене вразив масштаб дійства, його автентичність і яскравість. На вулицях тоді було не проштовхнутись. Сотні туристів з’їжджались звідусіль. У 2023 році ми повернулись у Вашківці вже з командою "Світу навиворіт", щоб побачити, як цю традицію зберігають зараз, під час війни", - сказав Дмитро Комаров.

Хто така Маланка? Що означають ці персонажі на святкуванні? Які сакральні смисли вкладали наші пращури у театралізоване дійство? Навіщо прямо в костюмах посеред зими люди стрибали у воду? Дмитро Комаров розповість у своєму репортажі.

"Світ навиворіт. Україна"

Журналіст особисто візьме участь у святкуванні та перетвориться на ведмедя. Цікаво, що через цей костюм Дмитра Комарова не впізнали місцеві жителі, і святкування закінчилось для нього дуже неочікувано.

Українці продовжують відзначати зимові свята навіть в регіонах, що найбільше постраждали від обстрілів. На початку 2023 року команда "Світу навиворіт" побувала і в Харкові, на Салтівці, та дізналась, як місцеві жителі підтримують один одного та створюють маленькі, але такі важливі різдвяні дива.

Як українці зберігають тисячолітні традиції під час війни, дивіться в репортажі Дмитра Комарова у прем’єрному випуску "Світ навиворіт. Україна" вже сьогодні о 20:30 на "1+1 Україна".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти