StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Міна була в метрі від ноги": Вакарчук розповів, як Жадан врятував його від смерті в Харкові

24 серпня 2023, 12:18
Легендарний український музикант Святослав Вакарчук розповів, як літератор і музикант Сергій Жадан врятував йому життя.
Жадан, Вакарчук
Вакарчук розповів, як Жадан врятував йому життя / колаж Главред, фото УНІАН

Легендарний український музикант і лідер колективу "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук розповів про те, як в минулому році легендарний український літератор і фронтмен колективу "Жадан і собаки" врятував йому життя в Харкові.

"Я хотів привітати свого друга Сергія з Днем народження. Останній раз, коли ми зустрічали мій день народження, Сергій стояв і стежив, щоб я випадково не став на протипіхотну міну, яка в цей момент була в метрі від моєї ноги. І це не жарт. Це правда. Це було на Салтівці в Харкові. Ми заїхали до харківської територіальної 127-ї бригади. Ми розмовляли, а потім я вирішив поспівати. Сергій був з нами. І тут в якийсь момент нам кажуть: "Тільки обережно (а я вже з гітарою стою) тут міна, вона нерозірвана. Ми тільки самі її побачили". Сергій, Я пам'ятаю, взяв якийсь плафон, його так акуратно поставив наверх. Щоб як би зробити його більш безпечним. Але насправді від того, я ще більше на неї звертав увагу. Після такого ставлення залишаються близькими надовго",-сказав він, виступаючи в Києві рамках концерту-презентації проєкту Жадана "Птах. Вірш".

Нагадаємо, раніше Сергій Жадан не зміг виступити зі своєю музичною групою "Жадан і Собаки" на благодійному концерті в Мілані (Італія) ‒ через пряму заборону організаторів. Про це розповів на своїй сторінці в Facebook.

відео дня

"Чому, власне, ми скасували концерт у Мілані? Тому що частина європейців далі грають в пацифізм і подвійні стандарти і щиро вважають, що, захищаючи свої життя і свою країну, українці порушують якісь їхні уявлення про мир і гармонію. А ті, хто намагається підтримати своїх співвітчизників у боротьбі з насильниками і мародерами, є фашистами і екстремістами", – гнівно написав Жадан.

Пізніше Жадан відвідав місто Бахмут в Донецькій області, в якому вже кілька місяців йдуть дуже жорстокі бої ЗСУ з російськими окупантами.

"Бахмут побитий і спалений. Потрапляєш в місто, як в жерстяної барабан, по якому регулярно б'ють палицею: більш об'ємні і обнадійливі звуки наших виходів, противний свист їх мін. Не розумієш, куди і коли може прилетіти. У центрі порожньо. Трохи далі вулицями трапляються цивільн -і жінка сидить на пенечке, ловить мобільний зв'язок, чоловік прибирає сміття біля сміттєвих баків, закохана пара стоїть на перехресті, завмерли, про щось шепочуться", - писав тоді він.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти