Група VAL не представить Білорусь на Євробаченні через Лукашенка

29 вересня 2020, 13:10
Білоруська група VAL не зможе представити свою країну на пісенному конкурсі Євробачення 2021, тому що їх дискваліфікували.
VAL
VAL / кадр з виступу

Білоруську групу VAL не пускають на Євробачення 2021 після того, як вони не підтримали пролукашенківський мітинг 17 вересня, і відкрито про це зізналися в інтерв'ю "Цікаві люди".

Про рішення про недопуск на міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2021 повідомила Белтелерадіокомпанія після того, як у них переглянули інтерв'ю групи VAL.

VAL не тільки розкритикували події 17 вересня, коли відбувся жіночий мітинг на підтримку чинного самопроголошеного президента Олександра Лукашенка на Мінськ-арені. Вони зізналися, що знімали ролик про своє ставлення до агітаційного шоу.

Учасники ще під час інтерв'ю попередили, що тепер їх точно не пустять на Євробачення після таких волелюбних висловлювань.

"Прочитавши інтерв'ю, ми хочемо сказати лише одне. Група VAL вже дійсно не поїде на Євробачення-2021, І станеться це не тому, що на БТ щось "зламалося" або лютує цензура, а тому, що у артистів групи VAL немає совісті", - оголосили в Белтелерадіокомпанії

У свою чергу, члени групи відзначили, що їм важливіша правда і свобода.

"Для нас головне - бути чесними з собою, зі своєю совістю. Є артисти, яким все одно, але на насильство, вкрадені голоси - нам не все одно. Ми хочемо чесно поширювати те, що думаємо", - сказав Влад.

VAL Да відна - пісня на Євробачення 2020:

  • Як раніше повідомляв Главред, після поїздки Лукашенка до Росії, російські зірки разом з білоруськими записали пропагандистську пісню на слова промови Олександра Лукашенка, але в YouTube її так сильно критикували, що на офіційному джерелі відключили статистику і коментарі.
  • У Білорусі кілька тижнів проходять масові акції протесту. Люди незадоволені тим, що Білоруський ЦВК оголосив переможцем виборів першого президента Білорусі чинного главу держави Олександра Лукашенка.
  • З протестувальниками силовики розправляються максимально жорстоким чином. Минулої неділі, 13 вересня, в Мінську відбувся Марш героїв, під час якого близько 100 тисяч людей йшли до резиденції Лукашенка в районі Дрозди. Однак силовики жорстоко розігнали мітинг і затримали близько 400 осіб.
  • Олександр Лукашенко таємно влаштував інавгурацію, але її визнала тільки одна країна.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти