"Нудно, нерозумно": путініста-фігуриста рознесли за скиглення з приводу "Олімпіади"

13 березня 2024, 18:35
Російський фігурист Микита Кацалапов назвав "несподіваним" відсторонення спортсменів із РФ від змагань після повномасштабного вторгнення його країни в Україну.
К**апалов, Росія
Путініста-фігуриста Кацалапова рознесли за ниття з приводу "Олімпіади" / колаж Главред, фото "Вікіпедія" та ua.depositphotos.com

Відомий російський фігурист-путініст Микита Кацалапов у вельми награному тоні назвав "несподіваним" відсторонення спортсменів із країни-агресора РФ від міжнародних змагань після повномасштабного вторгнення путінських військ в Україну. Про це він заявив в інтерв'ю пропагандистському телеканалу "Матч ТВ".

Призер Олімпійських ігор у Пекіні-2022 і чемпіон світу-2021 з танців на льоду також звинуватив міжнародних спортивних чиновників у спробах "знищити російський спорт".

"Це жахливо, що нас усунули від міжнародних стартів. Їхня мета - знищити наш спорт. На даний момент залишається тільки терпіти, розвиватися. Складно було уявити, що таке можливо. Це сумно, треба терпіти. Потрібно бути кращими, коли ми вийдемо на міжнародну арену. Зараз дуже рідко спілкуємося з іноземними спортсменами. З моменту Олімпіади тільки з кількома спілкувалися. Їм кажуть одне, ми говоримо абсолютно інше", - сказав Кацалапов.

відео дня

У відповідь на фігуриста обрушився шквал закидів у коментарях.

"Їхня мета - знищити наш спорт. От негідники, звичайно. У 2014 дають провести Олімпіаду, у 2018 проходить чемпіонат світу з футболу, у 2021 матчі Євро. І тут ні з того, ні з сього, усувають від усіх змагань, щоб знищити наш спорт!", "Калацапов тупо шарашить за методичкою. Нецікаво, нудно, нерозумно", "А що від цього ще можна було очікувати? Тільки 100% методичку. Тепер-то, сподіваюся, всі це бачать. Навіть найдурніші. Який текст! Обалдіти, поржати і в килим на стінці вдавитися. З ним спілкуватися - себе ганьбити!", - написали користувачі Мережі.

К**апалов, Росія
К**апалов, Росія
К**апалов, Росія

Літні Олімпійські ігри 2024

Літні Олімпійські ігри 2024 - 33-ті за рахунком Олімпійські ігри, які планують провести з 26 липня по 11 серпня 2024 року. 13 вересня 2017 року МОК на своїй 131-й сесії в Лімі офіційно оголосив столицю Олімпійських ігор - Париж. Париж раніше приймав у себе літні Олімпійські ігри 1900 і 1924 років.

Допуск РФ до Олімпіади

Міжнародний олімпійський комітет виступив із новою заявою щодо відсторонення спортсменів Росії та Білорусі, у якій зазначив, що готовий розглянути повернення атлетів цих країн на міжнародні старти.

При цьому атлети мають відповідати певним критеріям, зокрема не підтримувати війну в Україні.

Як заявив президент МОК Томас Бах за підсумками засідання виконкому організації на прес-конференції, російські та білоруські спортсмени зможуть брати участь в індивідуальних міжнародних змаганнях під нейтральним статусом.

При цьому представники країн-агресорів не зможуть боротися за медалі на командних турнірах. Це викликало обурення в РФ.

Пізніше затята путіністка і президентка Федерації лижних перегонів Росії (ФЛГР) Олена Вяльбе закликала спортсменів із країни-агресора РФ бойкотувати Олімпійські ігри-2024 у Парижі.

"Вони вже одразу виокремили тих, хто згоден з урядом і конкретно з президентом нашої країни щодо питання "чий Крим?", чи перебуваєш у відносинах із силовими структурами, наприклад, "Динамо", ЦСКА тощо. Треба не утриматися від поїздки на ОІ, а плюнути на них. Спортсмени - наші діти, а ми повинні до них усе донести і правильно пояснити. Це реально гірко, що не поїдемо на Олімпійські ігри, але це не горе. Горе - це коли мати втрачає свого сина, ось це горе", - говорили Вяльбе.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти