Андрій Шевченко офіційно залишив збірну України

1 серпня 2021, 15:47оновлено 1 серпня 2021, 16:49
Шевченко очолював збірну України протягом 5 років.
Андрій Шевченко
Андрій Шевченко подякував УАФ та вболівальникам / Reuters

Легендарний український футболіст Андрій Шевченко залишає посаду головного тренера збірної України у зв'язку із закінченням терміну контракту. Він висловив слова подяки Українській асоціації футболу, гравцям збірної і всім, хто має відношення до команди. Окремо вже колишній наставник національної команди подякував уболівальникам.

Заява про відхід Шевченка з поста головного тренера збірної опублікована на його сторінці в соціальній мережі Facebook. Він подякував Федерації футболу, гравцям української команди і всім, з ким вдалося попрацювати на посаді наставника національної збірної.

Також він подякував уболівальникам збірній за підтримку і критику.

відео дня

"Сьогодні добіг кінця мій контракт з Українською асоціацією футболу, я провів п’ять років з головною командою країни. Це була наполеглива робота, яка довела, що ми здатні грати в сучасний футбол. Я вдячний президентові і виконкому УАФ за надану можливість попрацювати зі збірною України, вдячний кожному гравцеві, кожній людині хто допомагав і був причетний до команди.

Велика вдячність всім вболівальникам за підтримку і критику.

Разом нам вдалося показати, що наш футбол може бути конкурентним, результативним і цікавим. З вірою в Україну", - підкреслив Андрій Шевченко.

Андрій Шевченко офіційно залишив збірну України

Андрій Шевченко

Андрій Шевченко - колишній український футболіст і футбольний тренер. Грав на позиції нападника, вважався одним з кращих форвардів свого покоління. У кар'єрі Шевченка було три футбольні клуби - Динамо Київ, Мілан і Челсі.

Найкращий бомбардир в історії збірної України. Один з кращих бомбардирів в історії Мілана. Кращий футболіст Європи 2004 року - володар Золотого м'яча.

Тренерська кар'єра Шевченка розпочалася 15 липня 2016 року, коли він став головним тренером збірної України. При Шевченку українська команда вперше в історії пробилася до плейофф чемпіонату Європи з футболу.

У чвертьфіналі Євро-2020 Україна розгромно поступилася Англії з рахунком 0:4.

Нагадаємо, у липні після завершення Євро-2020, Шевченко нічого конкретно не казав про своє майбутнє. Він стверджував, що рішення про те, чи залишиться він біля керма збірної, прийматиметься пізніше.

"Спершу ми повернемося в Україну. Потім підіб'ємо підсумки, відзвітуємо про виконану роботу. І вже потім як УАФ, так і я ухвалимо рішення. Є час. Ніхто нікуди не поспішає", - говорив тренер.

У інтерв'ю сайту вболівальникам Мілана Андрій Шевченко стверджував, що після п'ятиріччя роботи зі збірною України треба підвести підсумки і прийняти рішення про подальші дії. При цьому він заявив про намір у майбутньому тренувати клуб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти