StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Так смакує Україна: Клопотенко назвав топ українських страв для іноземців

1 грудня 2023, 13:14
160
Так смакує Україна: Клопотенко назвав топ українських страв для іноземців
Євген Клопотенко / Фото: Главред

Популярний шеф-кухар і кулінарний експерт Євген Клопотенко поділився чотирма стравами, які найкраще передають смак України. На зйомках шоу "Я люблю Україну" на телеканалі ТЕТ він озвучив свій топ, в якому ані вареників, ані голубців.

"На мою думку, щоб відчути смак України, іноземцям потрібно скуштувати сирники, борщ, форшмак і чебуреки", – неочікувано заявив Євген Клопотенко. Він додав, що особисто для нього Україна смакує димком, великою кількістю овочів, білими грибами та сметаною.

Відомий шеф-кухар наголосив, що з року в рік харчові звички українців змінюються на краще. Так, наприклад, зі святкових застіль поступово зникають майонезні салати. Їх усе частіше замінюють страви національної кухні.

"Я прагну змінити харчові звички українців, а якщо бути точнішим – покращити їх. Це моя головна ціль. У мене є багато точок контролю, як я це відстежую. По-перше, це мій сайт. На сайті з кожним роком усе більше запитів на рецепти саме української кухні. Але найважливіше те, що останні три роки люди перестають шукати майонезні салати на Новий рік, а підбирають щось хелсі (корисне – ред.) та свіже", – похвалився Євген Клопотенко.

Кулінарний експерт звернув увагу, що навіть у магазинах збільшився попит на українські продукти, а це свідчить про те, що українці споживають усе більше національних страв. На думку Євгена Клопотенка, це один з проявів самопізнання та самоідентичності.

"Через їжу ми також пізнаємо себе, пізнаємо свою культуру. Так, багато людей все ще люблять пюре, яке є французькою стравою, обожнюють котлети, що є італійською або німецькою стравою. Ми лише рухаємося до того, щоб їсти юшку, товченку та шпундру. І прийдемо до цього через років 10-15, але важливо, що цей великий шлях уже розпочато", – наголосив Євген Клопотенко на зйомках шоу "Я люблю Україну".

Як популярний шеф-кухар проявить себе у великому шоу "Я люблю Україну" дивіться вже цієї неділі, 3 грудня, о 19:00 на телеканалі ТЕТ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти