StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Втечуть самі: як швидко позбутись від мурах в домі і біля нього - ТОП-засоби

14 липня 2024, 03:49оновлено 16 липня, 12:35
4894
Мурахи часто з'являються у наших будинках та на прилеглих територіях, створюючи чимало незручностей. Однак, існує кілька простих способів позбутись мурах.
Втечуть самі: як швидко позбутись від мурах в домі і біля нього - ТОП-засоби
Як назавжди позбутись від мурах - прості спрособи боротьби з комахами / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Мурахи можуть завдати чималої шкоди, коли заселяються в будинку чи на його території. Вони можуть проникати в їжу, залишаючи на ній бактерії та інші шкідливі мікроорганізми. Про те, як ефективно побороти мурах в будинку і біля нього, пише Sante+.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про ефективні засоби бородьби із комахами у домі, рекомендуємо наш матеріал: "Зникнуть із вашого дому": фахівці розповіли про геніальну пастку для мух.

Чому мурахи приходять в будинок

Мурахи мають неприємну звичку проникати в наші будинки. Ось чому це відбувається:

відео дня
  • Вони шукають джерела їжі та води.
  • Вони шукають вологу деревину та інші матеріали, придатні для гніздування. Це означає, що мурахи можуть розбити табір і залишити гніздо, щоб знайти їжу у вашій коморі або будь-якому іншому місці, де є харчові крихти.
  • Вони найбільш активні наприкінці весни та на початку літа.

Як позбутися мурах у будинку

Мурахи завдовжки менше 3 мм, як правило, не завдають шкоди і не переносять хвороб. Але це не означає, що їм можна радіти. Експерти виділили основні прості поради, як їх позбутися:

  • Харчова сода: для цього просто знайдіть мурах і нанесіть пасту з харчової соди, води і цукру там, де вони найбільш активні. Цей продукт є грізним засобом для знищення мурах, оскільки діє на їхню травну систему.
  • Ефірна олія кориці: ви можете використовувати цю ефірну олію, розпилюючи її в заражених місцях будинку. Мурахи не витримують запаху кориці і швидко віддаляються від неї.
  • Сіль і перець: змішайте сіль і перець разом як природний засіб від мурах і посипте ними всюди, де ви бачите цих маленьких комах. Ці дві приправи утворюють бар'єр, який мурахи не наважаться перетнути. Розсипте цю суміш біля входу в будинок - і все готово.
  • Крейда: руйнує феромони мурах і заважає їм орієнтуватися в просторі. Тому намалюйте крейдою лінію біля входу і змусьте їх втратити орієнтири.
  • Чорний перець: справжній союзник проти мурах, чорний перець має дратівливий запах, який гарантовано відлякує їх. Посипте його біля стратегічних місць, таких як побутова техніка та плінтуси, і ви побачите, що ці комахи стають дедалі рідкіснішими.
  • Білий оцет: його сильний запах відлякує і душить мурах, тому збризніть ним поверхні, які найчастіше відвідують ці маленькі шкідники.
  • Кукурудзяне борошно: мурахи мають проблеми з перетравленням кукурудзяного борошна. Тому посипте нею місця, які вони відвідують, щоб позбутися від них.
  • Шкірка цитрусових: шкірка цитрусових також має здатність відлякувати мурах завдяки запаху, який вони не переносять. Покладіть її поблизу заражених місць, і ви побачите, як ці небажані маленькі істоти покинуть ваш дім.
  • Бура і цукор: змішайте буру з водою і цукром, щоб отримати грізну пасту проти мурах. Ви також можете замазати нею щілини, через які вони потрапляють у ваш дім.

Як позбутися мурах на вулиці

Простіше виявити гніздо вуличних мурах і вирішити проблему в самому джерелі. Фахівці виокремили кілька способів, як усунути їх з вашого саду та запобігти їхньому поверненню.

Втечуть самі: як швидко позбутись від мурах в домі і біля нього - ТОП-засоби
Коли різноманітні шкідники найбільш активні / Інфографіка: Главред

Саморобна рідка приманка

Спеціалісти радять змішати 3 столові ложки цукру або арахісового масла з 2 столовими ложками борної кислоти та 500 мл води.

"Закип'ятіть суміш і дайте їй охолонути. Вилийте її в місткість біля мурашника, щоб привабити і вигнати мурах", - вказують вони.

Інтенсивний полив

Крім того, можна використовувати водяний шланг, щоб поливати мурашник протягом 15-30 хвилин.

"Це потрібно, щоб просочити ґрунт і втопити всіх жуків. Повторіть цю операцію приблизно через 22-23 години, щоб переконатися, що комах більше немає", - наголошують експерти.

Як позбутись від мурах окропом і милом

Для цього способу потрібно відкрити мурашине гніздо і залити його окропом, змішаним з рідким милом. Це зруйнує гніздо і вб'є мурах.

"Нарешті, ви завжди можете використовувати пестициди, доступні в супермаркетах. Незалежно від того, чи це гранули, порошки або рідини, вам потрібно слідувати інструкціям на етикетці. Деякі з цих засобів діють як приманки, повільно вбиваючи мурах, які ними харчуються, тоді як інші діють негайно при контакті з мурахами", - йдеться у матеріалі.

Santé+ Magazine

Santé + Magazine - це журнал, що спеціалізується на порадах по дому та невеликих порадах для повсякденного життя, журнал, який вже більше десяти років є частиною франкомовного ландшафту друкованих ЗМІ. Спочатку журнал був доступний у друкованому вигляді, але згодом вийшов у цифровій версії.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти