StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Експерти визначили найкращий час доби для поливу рослин, щоб не погубити їх

25 червня 2024, 16:04
363
Полив рослин "невчасно" - одна з "найгірших помилок", які садівник може зробити в спекотну погоду.
Коли поливати город
Коли поливати город / Колаж Главред, фото: pixabay.com

За садом чи городом важливо доглядати цілий рік, але коли мова заходить про літні місяці, слід звернути увагу на кілька специфічних речей, одна з яких - полив.

За словами експертів з рослин з Phostrogen, кожна рослина на 80 відсотків складається з води, а єдиним засобом її отримання є коріння, тому правильний полив вкрай важливий, пише express.

У спекотну погоду рослини й овочі відчувають сильну спрагу, і залежно від місця розташування їм може знадобитися полив двічі на день.

відео дня

Ведучий і експерт QVC із садівництва Марк Лейн розповів, що полив рослин "невчасно" - одна з "найгірших помилок", які садівник може зробити в спекотну погоду.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, що є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і найнадійніших британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів поінформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

То коли краще поливати город? Експерти з рослин із компанії Phostrogen сказали: "Навесні та восени поливайте рано вранці, але влітку краще почекати до вечора, оскільки полив на повному сонці може призвести до опіків рослин".

Експерти визначили найкращий час доби для поливу рослин, щоб не погубити їх
Чим вивести плями від літніх ягід / Інфографіка: Главред

Під час поливу ввечері менша ймовірність випаровування, а отже, рослина отримає всю належну їй воду.

Однак Марк стверджує, що "найкращий час" для поливу рослин - "ранній ранок, коли температура зовнішнього повітря прохолодніша, між 5 і 9 годинами ранку".

Що стосується того, чому він пропонує поливати рослини рано вранці, Марк сказав, що це "призведе до менших втрат води на випаровування" в міру того, як день нагріватиметься.

Час доби має значення, як і об'єм води, і, незважаючи на те, що рослини в спеку відчувають спрагу, у спекотну пору року краще менше, ніж більше.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти