StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Як позбутися мурах на городі: дієві народні засоби за копійки

20 червня 2024, 17:48оновлено 24 червня, 23:09
2497
Щоб знищити шкідників на городі не обов'язково використовувати хімікати, бо існують дієві народні засоби.
Як позбутися мурах на городі: дієві народні засоби за копійки
Як позбутися мурах на городі / колаж: Главред, фото: pixabay

Багато хто помилково вважає, що мурахи приносять лише користь. Так, вони переробляють ґрунт, захищають сад від навали гусениць, слимаків, личинок мух. Але в той же час споруджений поблизу коріння дерева мурашник із часом пригнічує рослину, мурашки поїдають пелюстки троянд і солодкий нектар інших квітів, а також харчуються ягодами полуниці, морквою, гарбузом. Тому ми зібрали кілька корисних порад, щоб ви знали, чим можна вбити мурах на городі.

Вам також може бути цікаво: Чим обприскати капусту від білокрилки: простий засіб з аптеки врятує ваш урожай.

Як позбутися мурах у городі народним способом

За словами автора YouTube каналу "Корисне TV", позбутись від мурах дуже легко.

Рецепт засобу, який допоможе боротись з мурахами:

Візьміть 1 ч.л. цукрової пудри, 1 ч.л. сухої борної кислоти та добре перемішайте. Додайте невелику кількість гарячої води та доведіть суміш до консистенції густого варення. Важливо: цукор та борну кислоту потрібно додавати в рівних пропорціях, якщо вам потрібно зробити суміш густішою.

Зауважимо, що ця приманка небезпечна для домашніх тварин, тому її варто накрити чимось важким, щоб вони її не знайшли.

Засіб потрібно встановлювати вдень, коли мурахи найактивніші. Наливаємо її в кришку або іншу ємність з бортиками та ставимо біля мурашника.

Як позбутися мурах на городі за допомогою соди

Варто сказати, що харчова сода, яку багато господинь часто використовують для очищення різних забруднень, також чудово впорається зі шкідниками. Справа в тому, що організм мурах насичений кислотою, а сода – бікарбонат натрію, лужна речовина, яка її нейтралізує. Потрапляючи в організм комахи, сода вступає в реакцію з кислотою, руйнується зовнішня оболонка комахи, і вона гине.

Щоб мурахи клюнули на приманку, потрібно взяти по 0,5 ст. л. соди та цукрової пудри. Додаємо близько 2 ст. л. води, розмішуємо та виливаємо отриманий розчин у пластикові кришки. Розставляємо ємності в місцях скупчення комах.

Як позбутися мурах на городі сіллю

Сіль – також ефективний засіб, який може допомогти позбутись мурах. ЇЇ слід використовувати в парі з золою, так ефект буде кращим та дієвішим. Спочатку землю потрібно злегка присипати золою, а потім полити сольовим розчином. Для його приготування на літр окропу береться 7 ст. л. звичайної кухонної солі.

Який найефективніший засіб від мурах – відео:

Що відомо про YouTube канал "Корисне TV"?

YouTube канал "Корисне TV" - це канал на якому можна знайти безліч лайфхаків, саморобок та інших корисних відео. Автор ділиться безліччю рецептів підживлення рослин на всіх етапах вегетації, а також розповідає свої секрети по догляду за садом і городом. На даний канал підписалось понад 2,92 мільйони користувачів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти