StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Триматимуться від будинку подалі: 4 незвичні методи для відлякування мурах

24 червня 2024, 12:09
125
Влітку мурахи, як правило, кишать на пікніках і кухнях у пошуках їжі, але існує простий, природний, але дивний спосіб назавжди відлякати цих шкідників.
Триматимуться від будинку подалі: 4 незвичні методи для відлякування мурах
Як позбутись від мурах в будинку - 4 методи боротьби із комахами / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com, pexels

Літо настало, а це означає, що багато людей з нетерпінням чекатимуть на сонячну погоду, але одна з найгірших проблем цього сезону - боротьба з напливом шкідників, таких як мурахи.

Мурахи з'являються в теплішу пору року в пошуках їжі та для заснування нових колоній, саме тому важливо переконатися, що вони не потраплять до вашого будинку, оскільки можуть швидко перетворитися на інвазію.

На щастя, експерт із чистоти Лінсі Кромбі знайшла незвичайний спосіб відлякувати мурах цього літа.

відео дня

В ефірі програми "Сьогодні вранці" на телеканалі ITV Лінсі розповіла, що проста дитяча крейда - це один з найпростіших і найприродніших способів запобігти проникненню мурах у вашу оселю, повідомляє Express.

"Якщо ви візьмете шматочок крейди і намалюєте ним лінію, мурахи зупиняться і розвернуться. Вони не підуть через неї", - сказала вона.

Крейда містить карбонат кальцію, який може висушити екзоскелет мурахи і зробити її перетин незручним або навіть смертельно небезпечним.

Однак слід зазначити, що метод з крейдою може не спрацювати, якщо багато мурах намагаються перетнути ділянку, але він повинен на деякий час утримати мурах подалі, якщо ви влаштовуєте пікнік на свіжому повітрі.

Натомість "чудовим" і більш ефективним методом запобігання проникненню мурах у ваш дім є розсипання тальку біля дверей, який працює як бар'єр, що не дозволяє мурахам проникнути всередину.

"Що ви робите з тальком, так це створюєте гору, тому покладіть його під плінтуси, втисніть його прямо туди, і це зупинить їх, оскільки вони не зможуть виштовхнути тальк назовні. Тож там, де вони з'являються, нанесіть тальк товстим шаром, щоб він слугував бар'єром", - сказала Лінсі.

Тальк має таку саму здатність до висихання, як і крейда, але працює набагато краще, оскільки він неймовірно ускладнює пересування мурах, а також закупорює їхні дихальні шляхи - крихітні отвори, через які вони дихають.

Тальк - один з найкращих природних і нетоксичних способів відлякати мурах, але ви також можете посилити його дію, тримаючи біля дверей горщик з листям м'яти, оскільки мурахи дуже чутливі до запахів.

"Якщо у вас велика проблема з мурахами, поставте рослинну м'яту біля дверей. Це зупинить їх від входу, оскільки вони ненавидять запах м'яти"", - додала вона.

М'ята містить ментол, який є природною речовиною, що відлякує комах, і який сильно дратує мурах, але різкий запах м'яти також порушить феромонні стежки мурах і зробить їхню навігацію складнішою.

Це значно пригнітить мурах і зменшить ймовірність того, що вони будуть харчуватися або гніздитися біля рослини, тому ви зможете провести літо без стресу, не турбуючись про мурашину інвазію.

Якщо ви не бажаєте купувати рослину м'яти, ви також можете використовувати ватні кульки з м'ятною олією для досягнення того ж ефекту, але будьте обережні, щоб не використовувати цей метод біля домашніх тварин, оскільки ефірні олії, як правило, не є безпечними для використання біля котів та собак.

"Ви також можете використовувати ватні кульки, а потім просто провести ними по білому ПВХ навколо дверей і вікон. Знову ж таки, вони ненавидять запах - але він приємний, тож переконайтеся, що в домі пахне приємно, свіжо і чисто", - резюмувала вона.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти