StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

"Нізащо не їжте їх": садівник розповів, чому на городі ростуть гриби

25 червня 2024, 12:49
879
Гриби досить дорогий продукт, однак не завжди бажаний для садівників біля дому. Як боротися із грибами на садовій ділянці розповів досвідчений експерт.
Грибы на огороде
Які гриби ростуть на ділянці / Колаж: Главред, фото: скріни з відео

Часто біля дому можна помітити появу грибниці поблизу кущів чи городу. На перший погляд це хороша можливість зібрати згодом урожай, але насправді такі гриби не найкращі для вживання.

Садівник під ніком MIgardener на своєму YouTube-каналі розповів, що насправді гриби, які виростають на городі є здебільшого паразитуючими. І хоч окремі види згідно з довідниками можна вживати в їжу, садівник не рекомендує цього робити.

Які гриби ростуть на ділянці

MIgardener виділив основні види грибів, що трапляються на городі або ділянці біля дому. Це гнойовик чорнильний, фуліго жовтий, зомбі мухомор та садові гриби, що ростуть по деревах.

відео дня

Автор каналу наголошує, що ці гриби не можна готувати і їсти, адже ви не можете бути стовідсотково впевнені в їхній якості. Щодо того, чи ці гриби можна вважати хорошими або ж поганими він каже, що все залежить в першу чергу від сезону.

Якщо ви бачите гриби на вашій ділянці у спекотну пору - найімовірніше, це погані гриби, а ваш ґрунт перенасичений водою. Коли температура більш помірна навпаки - гриби ростуть через те, що ґрунт добре насичений органічними речовинами.

Як боротися із грибами на садовій ділянці

Для того, щоб позбутися грибів на ділянці потрібно позбавити їх основних джерел розвитку - вологи та поживних речовин. Тому варто на деяких час припинити підживлення землі органічними добривами. На цей період можна замінити їх мінеральними сумішами.

Хто такий MIgardener?

MIgardener - іноземний блогер-садівник, що розповідає про лайфхаки і поради, як займатися садом і городом простіше і ефективніше. В автора є рубрики про органічне садівництво, присадибне господарство, фермерство, здорові рецепти та багато іншого. Канал на YouTube налічує більше мільйона підписників.

Інші новини про садівництво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти