StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому не можна дарувати ножі: яку біду це може накликати

14 січня 2024, 03:45
475
Є предмети, які категорично не можна дарувати на різні свята, тому що це може принести неприємності.
Нож, подарок
Чому не можна дарувати ножі/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

На свята хочеться порадувати рідних найкращими подарунками. Тому ми можемо витрачати чимало часу, щоб обрати те, що точно сподобається рідній людині. Але чи знали ви, що дарувати деякі предмети вважається поганим тоном. Наприклад, у наш час не всі можуть знати, чому не можна дарувати ножі. Така прикмета прийшла до нас ще з давніх давен, і вона несе собі глибоке значення.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Лише люди з "орлиним зором" вгадають тварину за 4 секунди: надзвичайно складна загадка

Наші предки вірили, що дарувати гострі або колючі предмети – погано. Вважалося, що це може призвести до сварок або інших неприємностей. Також вважалося, що ніж може нібито "розрізати" стосунки між тим, хто робить такий подарунок, і тим, хто його отримує.

відео дня

Особливо погано сприймалися ситуації, коли хтось дарував ніж або набір ножів на весілля – у повір’ях закріпилася впевненість у тому, що такий подарунок може зруйнувати кохання молодят.

Саме тому ніж вважався одним із тих предметів, що не можна дарувати ні на день народження, ні на будь-яке інше свято.

Що робити, якщо подарували ніж

Але можна нейтралізувати негативну дію такого подарунка. Для того, щоб цей подарунок не приніс нещастя, просто потрібно віддати символічну плату за нього людині, яка вам його вручила. Можна дати кілька монет, і вже буде вважатися, ніби ви викупили цей подарунок.

Якщо ж ви самі без будь-якого злого замислу хочете подарувати комусь ніж, але знаєте, що ця людина вірить у прикмети, то разом з подарунком дайте людині кілька монет і попросіть їх одразу повернути. При цьому поясніть людині суть такого ритуалу.

Раніше ми розповідали, до чого сняться померлі родичі. Якщо до вас уві сні прийшли люди, яких уже немає серед живих, це може бути як хорошим, так і поганим знаком.

Також раніше ми розповідали, чому не можна замітати ввечері. Якщо порушити цю заборону, є ризик накликати біду на себе та свою сім’ю, вважали наші предки.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти