StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Крайній термін: коли прибирати ялинку велять православ'я, фен-шуй і прикмети

15 січня 2021, 20:15оновлено 16 січня 2021, 17:22
Коли прибирати ялинку з дому після Нового року 2021 за церковним каноном (до Хрещення або після), по фен-шуй і за народними правилами, дізнався Главред.
Коли прибирати новорічну ялинку після Нового року - за всіма правилами
Коли прибирати новорічну ялинку після Нового року - за всіма правилами / Pixabay

Коли виносити ялинку після Нового року кожен вирішує сам. Деякі при цьому керуються церковними канонами, інші – ставлять, прикрашають, а потім і виносять ялинку по фен-шую, треті – дивляться на народні прикмети, а хтось – виключно на свій робочий графік і побажання.

Варто відзначити, що всі дати різняться. Відтак Главред зібрав в одному матеріалі всі дати, коли й якого числа виносити ялинку в не високосний 2021 рік.

читайте такожМасляна 2021 - коли почнеться й як її святкувати по днях

Коли прибирати ялинку – народні прикмети

Прикмети радять прибрати ялинку якомога раніше. За повір'ям, новорічна ялинка вбирає в себе негатив року, що пішов – тому позбутися від такого дерева варто якомога раніше. Тому є люди, які прибирають ялинку вже зранку 1 січня – тобто відразу після Нового року.

За прикметами, такі ознаки свідчать про необхідність викинути новорічну ялинку якомога швидше:

  • якщо з ялинки стали самі по собі падати новорічні іграшки – нібито це домовик натякає на необхідність позбутися ялинки;
  • гілки або їхні кінчики стали буро-коричневого відтінку – в дереві накопичилося занадто багато негативної енергії;
  • стовбур дерева розшарувався – чисто практична прикмета: значить, дерево стало нестійким, а це небезпечно для оточуючих (воно може в будь-який момент впасти).

Коли прибирати ялинку за церковним каноном

читайте такожЯкого числа Хрещення Господнє 2021: коли лізти в ополонку і йти за водоюКоли прибирати ялинку, православ'я диктує чітко: відразу після 14 січня (після Старого Нового року і свята Василя) і до Хрещення (свято Хрещення Господнє відзначається завжди 19 січня).

Хрещення прийнято зустрічати в чистій оселі, прибравши всі різдвяні атрибути.

При цьому освічені священики нагадують, що новорічна ялинка – світський святковий атрибут. Релігійною прикрасою на Різдво і Водохреща є вертеп. Тому деякі священики взагалі не рекомендують парафіянам наряджати ялинку на Новий рік.

читайте такожВодохресний святвечір: що не можна і треба робити в свято 18 січня

Коли прибирати ялинку по фен-шую

Найпізніший дедлайн для виносу ялинки дає фен-шуй. Справа в тому, що за фен-шуєм, з новорічною ялинкою належить зустрічати ще й китайський Новий рік, а він у 2021 році відзначається аж 12 лютого.

Ясна річ, що жива ялинка ніяк не вистоїть, не обсипавшись, з грудня по середину лютого. Тому прибрати живу ялинку все ж варто за тиждень (максимум – два) після європейського Нового року, а на зустріч року Білого Металевого Бика – просто поставити на святковий стіл невелику ікебану з ялинових гілок.

читайте такожЧому Україні потрібен капелюх на ялинці

Коли прибирати ялинку - поради медиків

Якщо в домі є маленькі дітки або самі дорослі схильні до алергічних реакцій, то прибрати новорічне дерево слід не пізніше, ніж за тиждень після свята. Чим довше стоїть ялинка - тим більше на ній збирається пилу і небезпечних алергенів.

Коли прибирати новорічну ялинку після Нового року - за всіма правилами

Як правильно прибрати ялинку

Вважається, що ялинку не можна викидати в сміттєвий контейнер – а увіткнути поруч у землю, а якщо є така можливість – то спалити або здати в пункт утилізації (там їх пускають на корм у зоопарках або на опалення).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти