StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому не можна дарувати подарунки наперед: можуть підстерігати біди і нещастя

6 червня 2024, 17:50оновлено 11 червня, 14:18
149
Згідно з давньою прикметою, дарування подарунків наперед, до настання свята, може обернутися для людини негативними наслідками.
Подарки
Чому не можна дарувати подарунки наперед/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Люди часто люблять різноманітні свята, особливо дні народження, тому що в такі дати дуже приємно отримувати від рідних та друзів подарунки. Можливо це не головна особливість, яка робить такі дати важливими та очікуваними, але точно одна з головних.

Радимо також прочитати матеріал: Чому казати "металобрухт" – неправильно: яке слово варто використовувати натомість

Подарунки викликають позитивні емоції та дають заряд позитивної енергії. Коли ми отримуємо щось приємне від близьких нам людей, то у пам’яті точно відкладають теплі спогади, які будуть гріти душу ще дуже довго.

Проте нерідко може виникати запитання, чи можна дарувати подарунки заздалегідь? Згідно із давніми прикметами, подарунок на день народження не можна дарувати раніше. Так само і з іншими святами.

Вважається, що якщо порушувати цю заборону, то це може призвести до сліз, бідності, неприємностей, хвороб та нещасть.

У деяких забобонах також стверджується, що якщо привітати завчасно незаміжню жінку, то на неї може чекати самотність.

Якщо ж оцінювати такий вчинок не з точки зору прикмет, а з психологічної точки зору, то варто зважати на те, що імениннику може бути неприємно неочікувано отримати подарунок не у своє свято, а наперед. Адже людина готується що свого свята, насолоджується приємними очікуваннями. Тому варто за можливості створювати святковий настрій для людини саме у той день, коли вона очікує цього і готується до цього.

Як правильно обрати подарунок – відповідь психолога

Психоаналітик Анна Кушнерук в ефірі "Сніданку з 1+1" розповіла, яке правильно обрати подарунок, щоб не образити отримувача. Вона зазначає, що немає поганих і хороших подарунків.

"Насправді немає хороших чи поганих подарунків. Є абсолютно чітка історія про те, що є ставлення до людини, яке демонструється цим подарунком. Немає нічого поганого у тому, щоб дарувати посуд чоловіку чи жінці, що любить готувати, але людині, яка не готує, це буде образливо. Тобто якщо ви будете робити це з контекстом "я на стільки тебе не знаю, мені настільки здається, що тобі треба було б робити щось інше"… Такий подарунок швидше буде вказівкою, що "ти робиш щось не так, як я собі це уявляю". Тому в цілому бажання людину порадувати, потішити – безцінне. Але обирати подарунок потрібно все ж таки не для того, щоб продемонструвати ставлення, а для того, щоб спробувати викликати посмішку, виявити повагу, можливо здійснити мрію", – зазначила Алла Кушнерук.

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Дивіться відео з порадами психолога про те, як правильно дарувати подарунки, щоб не образити отримувача:

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти