Закон про "особливий статус" Донбасу: у Слузі народу назвали мету України

15 грудня 2020, 18:29
За словами Олександра Качури, Україні було не вигідно не продовжувати закон про спеціальний статус ОРДЛО.
Жителі Донбасу
Україна прагне показати жителям Донбасу намір врегулювати конфлікт мирним шляхом - нардеп / УНІАН

Продовження закону про "особливий статус" окремих районів Донецької та Луганської областей сигналізує про те, що Україна готова до врегулювання збройного конфлікту на Донбасі мирним шляхом. Київ не має наміру виходити з перемовного процесу.

Про це заявив народний депутат від фракції Слуга народу Олександр Качура в ефірі телеканалу Україна 24, коментуючи продовження Верховною Радою закону про "особливий статус" Донбасу.

За його словами, Україна продемонструвала Франції та Німеччині свої наміри щодо врегулювання конфлікту мирним шляхом. Київ не відмовляється від своїх зобов'язань і готовий брати участь у подальших перемовинах щодо Донбасу. Відмова від продовження могла послати негативний сигнал Парижу і Берліну про те, що українська влада не хоче виконувати угоди.

"Це був би сигнал для Мінського процесу, для Німеччини, для Франції, які нас підтримують. Сигнал того, що Україна більше не хоче мирним процесом займатися, відмовляється від тих зобов'язань, які на себе взяла", - уточнив парламентарій.читайте такожУкраїна отримає шанс на повернення Донбасу, але тільки за однієї умови - експерт

Також він зазначив, що Київ чітко позначив свою позицію і для жителів Донбасу, які повинні розуміти, що Україна не планує виходити з мирного процесу.

"Це в першу чергу сигнал для Донбасу - для окупованих і неокупованих територій - що Україна прагне до миру, ми не відмовляємося від перемовного процесу, який є", - додав Качура, підкресливши, що українська сторона прагне до вирішення збройної конфронтації на Донбасі шляхом проведення виборів у ОРДЛО і отримання під контроль захопленої українсько-російської ділянки кордону.

Закон про "особливий статус" Донбасу

  • Верховна Рада 15 грудня продовжила закон "про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" на 1 рік – до 31 грудня 2021 року. Проект закону підтримали 304 депутати.
  • У делегації Києва у ТКГ щодо Донбасу підтримали пролонгацію закону про ОРДЛО. У Кравчука вважають, що такі заходи відповідають політичним домовленостям щодо встановлення миру в регіоні шляхом перемовин.
  • 9 грудня президент України Володимир Зеленський заявив, що прогресу щодо врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі можуть посприяти перемовини в рамках лідерів країн нормандського формату.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти