Вітренко розповів, коли Україна відокремиться від енергосистеми Росії

6 березня 2021, 09:43оновлено 6 березня 2021, 10:35
Глава Міненерго зазначив, що стратегічна позиція Міністерства енергетики - не підтримувати імпорт електроенергії з Росії та Білорусі.
Юрій Вітренко
Вітренко розповів, коли Україна відокремиться від енергосистеми Росії / УНІАН

У 2022 році об'єднана енергетична система України відокремиться від енергосистем Росії та Білорусі та перейде до ізольованого режиму роботи, заявив в. о. міністра енергетики Юрій Вітренко.

"Процес синхронізації виходить на фінішну пряму - у 2022 році ОЕС України відокремиться від енергосистем Росії та Білорусі та перейде до ізольованого режиму роботи. Після цього, у 2023 році, відбудеться повна синхронізація з ENTSO-E", - підкреслив глава Міненерго під час онлайн зустрічі з Міністром енергетики Литовської Республіки Дайнюсом Крейвісом, повідомляє Міністерство енергетики України.

Відзначається, що синхронізація з ENTSO-E забезпечить демонополізацію ринку електроенергії в Україні та допоможе впровадити на ньому дієві прозорі європейські правила та процедури.

"Ми розуміємо, що Україна має проблему з постачанням електроенергії з Європи під час пікових навантажень. Тому розглядаємо можливість розширення, будівництва нових генерувальних потужностей, які задовольнили б наші потреби", - сказав Вітренко.

Глава Міненерго зазначив, що стратегічна позиція Міністерства енергетики - не підтримувати імпорт електроенергії з Росії та Білорусі, тому Міненерго напрацьовує механізми проходження осінньо-зимового періоду без такого імпорту.

Імпорт електроенергії з Росії - про що йшлося раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти