У Слузі народу пояснили, в чому проблема нової ідеї Зеленського щодо Донбасу

24 травня 2021, 05:24
Результатами референдуму щодо Донбасу може маніпулювати Росія, вважає Роксолана Підласа.
Війна на Донбасі
На референдумі можна розглянути питання компромісів щодо Донбасу - нардепка / УНІАН

Всеукраїнський референдум з питань врегулювання конфлікту на Донбасі є небезпечною ініціативою, тому що його результатами може маніпулювати Москва. Однак треба говорити з суспільством про те, якими можуть бути межі компромісу у цій ситуації. До підготовки треба підключити групу експертів, які повинні ретельно і коректно сформулювати питання. Про це заявила народна депутатка від фракції Слуга народу Роксолана Підласа.

У ефірі телеканалу Україна 24 вона розповіла про те, що є проблемні моменти, які слід було б обговорити з суспільством. Наприклад, це межі компромісу і питання амністії.

"Про що можна і точно варто говорити з суспільством – це про межі компромісу, на який можна йти в питаннях Донбасу і врегулювання конфлікту. Є багато проблемних питань, наприклад, питання амністії. Наскільки широкою має бути амністія? Я вважаю, що це дуже вузьке поняття, і амністія для бойовиків не може бути в принципі, вони всі повинні сидіти, а деякі з них довго, коли ми повернемо український Донбас", - сказала парламентарка.читайте такожУ Слузі народі зробили заяву про ініціативу Зеленського відносно референдум щодо Донбасу

За її словами, референдум щодо Донбасу треба добре продумати, щоб Росія потім не змогла маніпулювати його результатами і здійснювати втручання до інформаційного поля України. Треба створити компетентну групу експертів, які правильно сформулюють складні питання.

"Я б створила якусь дуже потужну робочу групу, яка сформулювала б такі питання, які були б дуже коректними і тонкими, і давали б відповіді на найбільш болючі питання", - підкреслила Роксолана Підласа.

Перемовини щодо Донбасу

  • Президент України Володимир Зеленський 20 травня розповів про те, що Банкова веде перемовини з Кремлем щодо можливості організації зустрічі Зеленського і російського глави держави Володимира Путіна. Цю інформацію підтвердив і прессекретар глави РФ Дмитро Пєсков.
  • Як запевнив Зеленський, Київ продовжує працювати над ключовим планом щодо Донбасу, в якому передбачені перемовини в рамках нормандського формату, зустріч з Путіним і підключення США до діалогу щодо ситуації на сході України.
  • Президент Зеленський вважає, що якщо плани влади реалізувати не вдасться, питання Донбасу може бути розглянуте на референдумі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти