У Мінкульті сказали, чи загрожує зараз каналу Наш доля 112 Україна, NewsOne та ZIK

6 лютого 2021, 13:41
Ткаченко зазначив, що до телеканалу не варто йти натовпом й застосовувати силу.
Міністр поділився, що зараз телеканалу Наш не загрожує доля ZIK, NewsOne та 112 Україна
Зараз телеканалу Наш не загрожує доля ZIK, NewsOne та 112 Україна, поділився Олександр Ткаченко / УНІАН

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що зараз телеканалу Наш не загрожують такі ж санкції, як телеканалам 112 Україна, NewsOne та ZIK.

Канали заблоковані після того, як Рада національної оборони і безпеки отримала від правоохоронців деякі документи, очевидно, що подібних паперів з приводу телеканалу Наш поки немає, розповів чиновник в інтерв'ю Obozrevatel.

Співрозмовник додав, що не варто йти на канал Наш натовпом і силою з'ясовувати стосунки.

"...рішення РНБО (щодо блокування телеканалів – Ред.) було прийнято на підставі певних документів, наданих правоохоронними органами. Очевидно, подібних документів з приводу телеканалу Наш поки немає", – заявив чиновник.

  • Нагадаємо, в Україні запровадили санкції проти каналів, які належать народному депутату від Опозиційної платформи – За життя Тарасу Козаку – це NewsOne, 112 Україна та ZIK.
  • У Києві 4 лютого активісти влаштували акцію під каналом Наш. На їхню думку, телеканал займає проросійську позицію і теж має бути під санкціями.
  • Після того, як учасники акції протесту спробували прорватися до будівлі каналу Наш, почалися зіткнення з силовиками, були затримані п'ять осіб.
  • У Шевченківському райуправлінні поліції один із затриманих – Віктор Середюк – виліз у вікно, розташоване на четвертому поверсі, і вимагав закриття телеканалу Наш.
  • Затриманому в МВС пообіцяли відсторонить від виконання обов'язків двох керівників поліції, які дали команду не пропускати активістів до будівлі каналу. Після цього Середюк повернувся до будівлі поліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти