У Зеленського пояснили, чому заблокували NewsOne, 112 і ZIK

3 лютого 2021, 10:49оновлено 3 лютого 2021, 11:55
За словами Юлії Мендель, телеканали так званого пулу Віктора Медведчука є "інструментом пропаганди".
Юлія Мендель
Юлія Мендель / Главред

Блокування NewsOne, ZIK і 112 Україна не має нічого спільного з наступом на свободу слова. Рішення РНБО про накладення санкцій на Тараса Козака та низку телеканалів ухвалили відповідно до статті 5 Закону України Про санкції, постанови Верховної Ради та пропозицій Служби безпеки України.

Про це заявила у Facebook прессекретарка президента Юлій Мендель. За її словами, ці канали є інструментом пропаганди.

"Блокування телеканалів так званого пулу Віктора Медведчука, які фіктивно оформлені на його соратника Тараса Козака, не має нічого спільного з наступом на свободу слова, яка в Україні є безсумнівною цінністю. Ці телеканали давно забули, що таке журналістські стандарти, перевірка фактів або висвітлення принаймні двох точок зору. Замість цього вони перетворилися на інструмент пропаганди, який використовується в інтересах держави-агресора, яка порушила суверенітет і державні кордони України", - написала Мендель.

За її словами, підтверджено факт фінансування перерахованих вище каналів з Росії. Мендель зазначила, що ці медіа стали одним з інструментів війни проти України, тому заблоковані з метою захисту національної безпеки.

У Зеленського пояснили, чому заблокували NewsOne, 112 і ZIK

"100% підтримую! У мене є папка з "перлами" цих каналів на роботі, включаючи фейкові листи від нібито посла до нібито міністра фінансів. Досі дивуюся, як В.М. отримав контроль над такою кількістю каналів після 2014!",- прокоментували пост Мендель у соцмережі Олексій Курка.

У Зеленського пояснили, чому заблокували NewsOne, 112 і ZIK

"Юліє, а чому ви перед Новим роком вирішили дати інтерв'ю одному з таких телеканалів? Архіви не горять. Що змінилося?", - поставила запитання Катя Лесик.

У Зеленського пояснили, чому заблокували NewsOne, 112 і ZIK

"Це за весь період президентства дотепер найважливіше рішення. Воно важливе, але слабке в юридичному обґрунтуванні, сподіваюся що його вдасться відстояти. Зробіть щось з ОАСК, питання зависло сокирою", - зазначив Святослав Павлюк.

У Зеленського пояснили, чому заблокували NewsOne, 112 і ZIK

Санкції проти Тараса Козака і телеканалів NewsOne, ZIK і 112 - про що повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти