У Києві розкрили головну вимогу Путіна до Лукашенка щодо України

28 травня 2021, 22:20оновлено 29 травня 2021, 02:49
Україна вивчає наслідки перемовин Путіна і Лукашенка.
Путина
Путін спробує умовити Лукашенка підтримати Росію в питаннях Криму і Донбасу - МЗС України / Reuters

Президент Росії Володимир Путін і глава Білорусі Олександр Лукашенко в рамках перемовин у Сочі обговорять можливість підтримки Мінськом позиції РФ щодо Криму і Донбасу. При цьому сторони також проведуть розмову про поступову інтеграцію білоруської республіки до складу російської держави. Про це заявив заступник Міністра закордонних справ Євген Єнін.

У інтерв'ю телеканалу Україна 24 він розповів про те, що Путін спробує домовитися з Лукашенком про підтримку Росії в найбільш важливих для Москви напрямках, пов'язаних з Україною – щодо Криму і Донбасу.

"Росія схилятиме Мінськ підтримати її в найбільш чутливих питаннях українського порядку денного. Йдеться про питання Криму і Донбасу", вважає Єнін.

Також він підкреслив, що профільні українські міністерства і відомства вже працюють над вивченням питання можливої підтримки Білоруссю позиції Росії щодо окупованих українських територій.читайте такожЛавров заявив, що Росія готова відпустити Донбас до лона матері - України, але за однієї умови

Нагадаємо, в п'ятницю, 28 травня, проходить зустріч російського президента Володимира Путіна з главою Білорусі Олександром Лукашенком. Під час перемовин Лукашенко поскаржився Путіну на Євросоюз, який заборонив літакам Белавіа літати в небі над європейськими країнами.

Перемовини щодо Донбасу та Криму

  • Президент України Володимир Зеленський 20 травня сказав про те, що Офіс глави держави веде перемовини з Кремлем щодо зустрічі українського гаранта з главою РФ Володимиром Путіним.
  • У Кремлі, в свою чергу, підтвердили, що такі консультації йдуть. Перемовини з боку РФ веде заступник голови Адміністрації президента Дмитро Козак. Однак у Москві не впевнені, що вдасться узгодити порядок денний і домовитися про зустріч Путіна і Зеленського.
  • Президент Зеленський казав, що для врегулювання конфлікту на Донбасі потрібно вести перемовини в нормандському форматі, провести зустріч з Путіним і розглянути можливість підключення до діалогу щодо ситуації на сході України США.
  • Як вказував Зеленський, якщо плани української влади реалізувати не вдасться, то питання Донбасу може бути винесено на референдум.
  • Прессекретар Дмитро Пєсков раніше підкреслив, що глава РФ Путін готовий розмовляти з Зеленським навіть щодо Криму, однак йдеться не про питання повернення окупованого півострова до складу України.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти