У Путіна відреагували на слова Зеленського щодо паспортів на Донбасі

26 червня 2021, 20:41оновлено 26 червня 2021, 21:26
За словами Захарової, надання жителям Донбасу російського громадянства є вимушеним гуманітарним заходом.
Захарова
Захарова розкритикувала слова Зеленського про паспорти / Фото: РИА Новости / Сергій П'ятаков

У Росії пройшлися по словам президента України Володимира Зеленського щодо видачі російських паспортів жителям Донбасу.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова впевнена, що видача є наслідком " невиконання Києвом Мінських домовленостей", пресслужба МЗС Росії.

"Звернули увагу на висловлювання президента України, який звинуватив Росію у видачі жителям Донбасу російських паспортів та в порушенні тим самим логіки Мінських угод", - сказано в повідомленні.

За словами Захарової, надання жителям Донбасу російського громадянства є вимушеним гуманітарним заходом "в умовах введеної Києвом соціально-економічної і транспортної блокади регіону, яку, згідно з Мінськими угодами, він має зняти".

"Гуманітарний жест Росії є прямим наслідком невиконання Україною своїх зобов'язань за Мінськими угодами. Більш того, він повністю відповідає міжнародній практиці. Як відомо, свої паспорти жителям України у великих кількостях видають Польща, Угорщина і Румунія", - заявила представник російського міністерства.

Вона підкреслила, що логіку і претензії Володимира Зеленського зрозуміти важко.

"Добре відомо, що надання громадянства є суверенною прерогативою суверенних держав. Міжнародним правом будь-яких обмежень на цей рахунок не встановлюється", - зазначила Захарова.

Раніше Зеленський заявив, що Росія не слідує логіці Мінських угод, видаючи населенню не підконтрольних Києву територій Донецької та Луганської областей російські паспорти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти