"Скажу про реалії та майбутнє": Зеленський підколов Путіна, який застяг в минулому

22 лютого 2022, 09:34оновлено 22 лютого 2022, 15:23
Президент України відповів своєму російському опоненту.
Зеленський, Путін
Зеленський підколів застряглого в минулому Путіна / колаж Главред

Президент України Володимир Зеленський підколов свого російського опонента Володимира Путіна з приводу його любові вимовляти довгі промови на історичну тему.

Свою промову український президент почав натякаючи на виступ Путіна, який 21 лютого ввечері понад годину нав'язував своє бачення історії СРСР і України, після чого підписав укази про визнання ОРДЛО.

"Великий народ великої країни, у нас і нашої держави немає часу на довгі лекції з історії, так що я не буду говорити про минуле, скажу про реалії і майбутнє", - звернувся Зеленський до українців.

Дії російської влади український президент кваліфікував як "порушення суверенітету і територіальної цілісності нашої держави", додавши, що "вся відповідальність за наслідки у зв'язку зі згаданими рішеннями покладається на політичне керівництво Росії".

читайте такожБайден поспілкувався із Зеленським, Шольцем і Макроном - про що йшлосяЗа словами Зеленського, визнання незалежності ОРДЛО може означати односторонній вихід Росії з Мінських домовленостей і ігнорування рішень в рамках "Нормандії".

Путін визнав "ЛДНР"

21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "ЛДНР". З таким проханням до нього звернулася Державна дума Росії. Російське телебачення також показало його звернення до росіян, в якому Путін понад годину міркував про історію СРСР в цілому і Україну зокрема.

Вступ України до НАТО Путін назвав прямою загрозою безпеці Росії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти