Обсяги допомоги від США скоротяться: Білий дім звернувся до ЄС за допомогою

11 листопада 2023, 18:01
547
Жозеп Боррель закликає Євросоюз продовжувати надавати підтримку Україні.
Боррель
США зменшать допомогу Україні / Колаж: Главред, Фото: @JosepBorrellF, Pixabay/ Dusan_Cvetanovic

США зменшують обсяги військової допомоги Україні. Водночас Америка просить Євросоюз, щоб країни-члени ЄС продовжували підтримувати Київ. Про це заявив верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель.

Підтримка України є однією з проблем і випробувань, які стали перед Євросоюзом. Саме військова допомога Києву повинна бути на першому місці.

Водночас Боррель зазначив, що Євросоюзу треба усвідомлювати, війна в Україні не закінчиться миттєво.

відео дня

"І ми, європейці, у яких є необхідні кошти для цього, повинні бути готові продовжувати допомагати Україні, враховуючи, що підтримка США, швидше за все, зменшиться", – сказав дипломат.

Допомога ЄС Україні

30 жовтня стало відомо про те, що в Євросоюзі готують спеціальний план підтримки ЗСУ на 20 млрд євро. Ця програма розрахована на період 2024-2027 років і передбачає виділення 5 млрд євро на рік на програми з передачі зброї та подальшого навчання українських військовослужбовців.

Після цього прем'єрміністр ЄС Віктор Орбан накинувся на Євросоюз. Орбан порівняв членство своєї країни в ЄС з тривалою радянською окупацією, яка тривала понад сорок років.

Жозеп Боррель різко відповів скандальному Віктору Орбану - в Євросоюзі Угорщині натякнули на двері. За його словами, ніхто не зобов'язує Угорщину бути частиною Євросоюзу.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти