Напад Росії на Україну: експерт розкрив сценарій нової атаки Москви

6 липня 2021, 05:28
Росія чекатиме, коли в Україні трапиться криза, вважає Денис Москалик.
Російські війська
Повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну не буде - політолог / УНІАН

Російська держава, як і раніше, чинитиме тиск на Україну у вигляді певних військових маневрів і операцій. Однак повномасштабного наступу не буде. Москва чекатиме на кризу в українській державі і тоді почне діяти. За такого сценарію Кремль може запустити нові сепаратистські проекти не тільки на Донбасі, але й на Закарпатті, Волині та у Чернігівській області. Про це заявив політолог-міжнародник Денис Москалик.

У ефірі телеканалу Україна 24 він припустив, що Москва не піде на нову військову операцію проти Києва, проте низку агресивних дій виключати не можна.

"Безумовно, Росія чинитиме військовий тиск. В першу чергу це диверсійно-розвідувальні операції, певні військові маневри. Але найближчим часом повномасштабного вторгнення не буде. Росія, швидше за все, вичікуватиме на якусь кризу всередині України", - вважає експерт.

За його словами, Україна, як і раніше, залишається державою, в якій існують проблеми зі стабільністю політичного ладу. Російська влада чекає на кризовий момент для атаки, і він може відбутися вже у 2023 році, коли будуть вибори президента країни.читайте такожНова військова операція Росії: експерт розкрив сценарій Путіна щодо України

"На жаль, Україна залишається проблемною в плані стабільності політичної системи. Відповідно, Росія чекає, коли Україна буде обезголовлена в умовах внутрішньополітичної або економічної кризи. Найближчий ризикований момент - це вибори президента у 2023 році. Надалі, якщо будуть якісь внутрішні проблеми, то Росія буде активніше діяти",-сказав Москалик.

Як вважає політолог, в ситуації кризи в Україні, Росія може піти на низку сценаріїв щодо додаткової дестабілізації обстановки в країні. Йдеться про запуск нових сепаратистських проектів, причому не тільки на Донбасі, але й у низці інших регіонів країни.читайте такожВійськова операція Росії проти України: у Зеленського оголосили про готовність відбити атаку Москви

"Це будуть проекти, пов'язані зі створенням подібних Донбасу квазідержавних та інших територій. В першу чергу це південний схід, проект "Новоросії" нікуди не подівся. Також розгортання сепаратистських рухів в інших регіонах України - на Закарпатті, Волині, Чернігівщині були певні активності спецслужб. І розгортатимуть регулярні загони, які дестабілізуватимуть українську державу зсередини", - підкреслив Денис Москалик.

Війна Росії та України

Глава Виконавчої ради реформ Михайло Саакашвілі заявляв, що Росія може реалізувати сценарій військової операції із захоплення Маріуполя, Одеси та Херсона. При цьому Москва, за його словами, діятиме в залежності від реакції США.

Російський опозиційний політик Леонід Гозман припустив, що Росія може запустити новий військовий конфлікт з Україною для того, щоб утримати Київ від інтеграції до Північноатлантичного альянсу.

Колишній депутат російської Держдуми Дмитро Гудков казав, що Москві більше немає сенсу продовжувати конфлікт на Донбасі, тому що Кремль вже не може утримати Київ від вступу в НАТО.

Політолог Дмитро Орєшкін стверджував, що Росія не зупинить Україну на шляху до євроатлантичної інтеграції. Якщо Москва введе війська на територію української держави, то така ситуація призведе до катастрофи для Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти