Кулеба підбив підсумки зустрічі Зеленського та Байдена

2 вересня 2021, 00:52
Замість передбаченої графіком години розмова президентів України та США тривала дві години.
Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба відреагував на зустріч двох лідерів / УНІАН

Зустріч двох президентів Володимира Зеленського і Джо Байдена тривала вдвічі довше запланованого часу - лідерам вдалося вивести відносини двох країн на новий рівень, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в Twitter.

За його словами, попереду у сторін багато роботи у рамках оновленої Комісії стратегічного партнерства.

"Замість передбаченої графіком години розмова президентів України і США тривала дві години. Президенти вивели наші відносини на новий рівень. Маємо сильну спільну заяву і багато роботи для мене і Блінкена щодо її виконання в рамках оновленої Комісії стратегічного партнерства", - написав він.

Зустріч Зеленського і Байдена - про що раніше писав головред:

Як повідомляв Главред, офіційна зустріч президента України Володимира Зеленського і глави Білого дому Джо Байдена призначена на 14:00 (21:00 за Києвом).

Джо Байден має намір висловити "незмінну підтримку" Штатами суверенітету і територіальної цілісності України в умовах "продовження Росією агресії в Криму і на Донбасі".

При цьому в графіку Байдена не йдеться про спільну прессонференцію за підсумками зустрічі. Результати саміту кожен з лідерів коментуватиме окремо.

Президент США Джо Байден заявив, що підтримка його країною євроатлантичного прагнення України залишається непохитною. Також Сполучені Штати залишаються прихильними суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям російської агресії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти