Кравчук зробив заяву про форум "Русский Донбасс" і закликав Росію до дій

29 січня 2021, 14:23
За словами Леоніда Кравчука, Росія думає, що можна обдурити Україну і домовитися щодо Донбасу на умовах Москви.
Кравчук
Якщо Росія підтримує "Русский Донбасс", нехай оголосять про це на засіданні ТКГ - Кравчук / УНІАН

Україна протягом семи років веде перемовини з Росією щодо врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі, однак серйозного прогресу домогтися не вдалося. Обіцянки росіян не відповідають їхнім реальним діям. І якщо Москва підтримує доктрину "Русский Донбасс", то російські представники повинні прямо про це заявити на засіданні Тристоронньої контактної групи.

Про це заявив глава української делегації у ТКГ щодо Донбасу, перший президент України Леонід Кравчук в ефірі телеканалу Наш у п'ятницю, 29 грудня, коментуючи перемовини щодо вирішення конфлікту на сході країни.

За його словами, Києву з Москвою важко домовитися щодо Донбасу, про що свідчать перемовини протягом семи років і останнього півріччя.

"Взагалі з Росією залагодити що-небудь непросто. Я не хочу, щоб були зайві такі ілюзії, що ми можемо що-небудь об'єднати. Ми працюємо вже сім років і практично поєднуємо дуже мало... останні півроку взагалі нічого. Тому що у Росії інші погляди", - сказав політик.читайте такожАрестович пояснив, чому плани Кремля щодо Донбасу призведуть до удару по Росії

Як зазначає перемовник, обіцянки росіян розходяться з діями. Вони розраховують, що Україна піде на односторонні поступки. Це ускладнює перемовний процес.

"Вони кажуть одне, а роблять інше, вони думають, що можна обдурити Україну, і вона піде на поступки, тільки односторонні... я зробив висновки, що ні про що домовитися в нормальних умовах неможливо", - зазначив він.

Також політик додав, що якщо Росія підтримує доктрину "Русский Донбасс", яка не передбачає реінтеграції ОРДЛО до України, то Москва повинна офіційно висловити свою позицію на засіданні ТКГ.

"Якщо вони схвалюють ці сім пунктів, де зовсім немає мови про інтеграцію цих районів в Україну, де зовсім нічого немає про українські інтереси як держави в цілому, а мова йде про створення національно-російських державних структур, то нехай вони скажуть Це офіційно на засіданні", - підкреслив Леонід Кравчук.читайте такожТоп-пропагандистка Кремля у Донецьку закликала приєднати Донбас до Росії

Перемовини щодо Донбасу

  • Представник Донецька від переселенців у ТКГ Сергій Гармаш заявив, що перемовини у рамках радників лідерів Нормандського формату, які відбулися 27 січня, стали позитивним сигналом. У процесі розробляється алгоритм реалізації Мінських угод. При цьому між Україною і Росією, як і раніше, існують принципові розбіжності.
  • Дипломат Роман Безсмертний вважає, що Україна втратила можливості мирного повернення ОРДЛО і наразі Київ зможе повернути свої території тільки за допомогою військової операції.
  • Журналіст, представник української делегації у ТКГ щодо Донбасу Денис Казанський раніше розповів, що Україна запропонувала Росії вийти з конфлікту у ОРДЛО в обмін на часткове зняття санкцій. Однак у Москві не погодилися з такою умовою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти