У Кравчука розкрили умову угоди України і Росії щодо Донбасу

19 січня 2021, 16:07
За словами Дениса Казанського, тільки Росія може зупинити війну на Донбасі.
Україна, Росія
Україна пропонує Росії вийти з Донбасу в обмін на часткове зняття санкцій / УНІАН

Київ запропонував Москві умову врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі, яка передбачає вихід Росії з ОРДЛО в обмін на часткове зняття санкцій. Однак росіяни не йдуть на компроміс і продовжують чинити тиск на Україну.

Як заявив представник Донецька від переселенців у ТКГ Денис Казанський в інтерв'ю Цензор.нет, Україна запропонувала Росії свої умови.

"Це гідна умова, що дозволяє Москві вийти з нинішньої ситуації і закінчити конфлікт. Основне: вони передають Донбас під контроль Україні, йдуть, а з них знімається частина санкцій", - сказав журналіст, зазначивши, що тільки Росія може зупинити війну в регіоні, проте Москва не йде на поступки і продовжує тиск.

Також він додав, що РФ не погоджується на вирішення конфлікту на Донбасі, оскільки вона використовує цю територію як інструмент впливу на Україну.читайте такожЕксперт пояснив, чому Путін не хоче домовлятися з Зеленським з приводу Донбасу

"Росіяни спеціально створювали "ДНР" і "ЛНР", щоб ті стали цією" гирею", яка буде заважати країні спокійно займатися внутрішніми проблемами і інтегруватися до Євросоюзу і НАТО", - підкреслив Казанський.

Війна на Донбасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти