Китай - глобальна держава: Україна закликала Пекін надати допомогу Києву для завершення війни з РФ

21 березня 2022, 18:18оновлено 21 березня 2022, 19:07
Київ поділяє точку зору Пекіна щодо пошуку політичних інструментів вирішення військового конфлікту Росії проти України, сказав Дмитро Кулеба.
Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба / Фото Reuters

Україна закликала Китай, який є світовою державою, відіграти важливу роль у пошуку політичного інструментарію вирішення військового конфлікту з Росією. Відносини Києва та Пекіна десятиліттями базуються на взаємній повазі, розумінні і співпраці. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Протягом десятиліть українсько-китайські відносини ґрунтувалися на взаємній повазі, розумінні та взаємовигоді. Ми поділяємо позицію Пекіна щодо необхідності знайти політичне рішення війни проти України і закликаємо Китай як глобальну державу зіграти важливу роль в цих зусиллях", - написав глава МЗС України у своєму Twitter-акаунті.

Як повідомляв CGTN, у Китаї назвали два напрямки для врегулювання військового конфлікту РФ і України. Пекін назвав їх під час перемовин глави держави Сі Цзіньпіна з президентом США Джо Байденом.

відео дня

Головним пріоритетом у Китаї називають спільне сприяння розвитку діалогу між Києвом та Москвою, оперативне припинення вогню і запобігання жертв серед мирного цивільного населення. Не можна допустити погіршення гуманітарної кризи.

Другим елементом є відмова світових лідерів від політики холодної війни, утримання від конфліктів блоків і побудова збалансованої та ефективної архітектури безпеки в регіоні.

Раніше радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що якщо Китай засудить варварські дії РФ в Україні, у Пекіна з'явиться можливість стати важливим суб'єктом світової системи безпеки. Це шанс забезпечить політичну рівність. На Заході повинні пояснити КНР різницю між торгівлею з Росією і західним світом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти