Світова коаліція і засудження варварства РФ: у Зеленського закликали Китай зробити вибір

19 березня 2022, 18:23оновлено 19 березня 2022, 19:39
У Пекіна є шанс стати важливим елементом світової системи безпеки, сказав Михайло Подоляк.
Китай
Україна закликає Китай засудити військову агресію Росії / Reuters

Якщо Китай засудить варварські дії Росії в Україні, у Пекіна з'явиться шанс стати важливим гравцем у світовій системі безпеки. Така можливість забезпечить політичну рівність. На Заході повинні пояснити китайській державі різницю між обсягами торгівлі з Москвою і західним світом. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

У своєму Twitter-акаунті він написав, що у Китаю, якщо Пекін засудить військову агресію Москви проти Києва, з'явиться можливість стати частиною світової системи безпеки і отримати право на політичну рівність.

"Китай може стати важливим елементом глобальної системи безпеки, якщо ухвалить правильне рішення – підтримати коаліцію цивілізованих країн і засудити варварство РФ. Це шанс сидіти за столом на рівних", - зазначив Подоляк.

відео дня
Світова коаліція і засудження варварства РФ: у Зеленського закликали Китай зробити вибір

Також радник глави ОП висловив сподівання, що Захід пояснить Китаю різницю між 1,6 трильйона доларів і 150 мільярдів доларів – обсяги торгівлі КНР із західним світом і з Росією.

Нагадаємо, раніше видання Financial Times повідомило про те, що Росія запросила у Китаю військову допомогу з метою продовження збройної інтервенції на територію України. За даними журналістів, росіяни просили військову техніку.

У посольстві Китаю у Вашингтоні заявили, що не чули про будь-які прохання від Росії з цього питання. Представник посольства Китаю у Вашингтоні Лю Пеньюй сказав, що зараз потрібно запобігти ескалації конфлікту Москви та Києва.

Президент США Джо Байден провів перемовини з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. За підсумками розмови в Білому домі сказали, що у Вашингтоні немає впевненості щодо відмови Пекіна надавати військову допомогу Москві для війни проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти