Київщина подвоїла видатки на соцпідтримку захисників і ветеранів - голова ОВА Кравченко

2 червня 2024, 16:20
33
Київщина подвоїла видатки на соцпідтримку захисників і ветеранів - голова ОВА Кравченко

Фінансування обласної програми збільшено майже вдвічі, порівняно з минулим роком. Про це повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

"Ті, хто щодня ризикують своїм життям, захищаючи країну, мають отримувати від нас максимальну підтримку. Попри обмежені можливості, знаходимо додаткові ресурси для збільшення фінансової допомоги від області нашим захисникам, ветеранам та родинам загиблих. Військові та члени родин загиблих захисників не повинні залишатися наодинці зі своїми проблемами. Допомога буде постійною та комплексною", – прокоментував хід реалізації програм підтримки Руслан Кравченко.

За його словами, виплати з обласного бюджету здійснюватимуться у розмірі: 45,4 тис. грн – щорічна одноразова допомога сім'ям загиблих захисників та родинам Героїв Небесної Сотні, 60,6 тис. грн – одноразова грошова допомога захисникам та захисницям, які мають інвалідність І групи, 45,4 тис. грн – одноразова грошова допомога захисникам та захисницям, які мають інвалідність ІІ групи, 30,2 тис. грн – одноразова грошова допомога захисникам та захисницям, які мають інвалідність ІІІ групи.

відео дня

Також по 6 тис. грн щомісячної адресної допомоги отримуватимуть діти, один з батьків яких загинув, захищаючи Батьківщину та дітям Героїв Небесної Сотні, по 9 тис. грн – діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, один з батьків яких загинув, захищаючи країну.

Крім того, Київщина відшкодовуватиме захисникам та членам сімей загиблих витрати на придбання ліків, які не входять до Національного переліку основних лікарських засобів, а також тижневе перебування захисників у реабілітаційних закладах та санаторіях. На це передбачено 10,5 млн грн.

Ще 11 млн грн з обласного бюджету піде на оплату стоматологічних послуг та зубопротезування діючих військовослужбовців та ветеранів.

Нагадаємо, навесні цього року у Київській області почалося будівництво інклюзивного житлового комплексу для ветеранів з інвалідністю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти