Який подарунок піднесе Путін своєму zомбіленду та чим запам'яталося 9 травня

26 травня 2022, 04:20
Парад на 9 травня в Росії явно був невеселим для громадян, їм складно було не помітити відсутності натхненності.
Тарас Загородній
Тарас Загородній висловився про "подарунок Путіна" / УНІАН

Парад на 9 травня в Росії явно був невеселим для громадян, їм складно було не помітити відсутності натхненності, та й Володимир Путін виглядав розчавленим. Про це під час чату на Главреді заявив політичний і економічний експерт Тарас Загородній.

"Парад однозначно був невеселим для росіян. Їм складно було не помітити відсутності натхненності на параді, та й Путін виглядав розчавленим. Не було традиційного накачування фашизму і загроз в стилі "Ми всіх закопаємо". Подібні речі негативно позначаються на дусі російської армії: побачивши таку картину, військовослужбовці ЗС РФ розуміють, що все реально погано", - зазначив експерт.

За його словами, влада Росії багато років торгувала страхом і блефувала, переконуючи світ в наявності у неї супер-армії. Втім, якщо подивитися історію європейських воєн, то можна побачити, що Росія так діяла завжди.

відео дня

"Але проблема Росії у війні з Україною полягає в тому, що українці воюють не за неї, а проти. Адже протягом останніх 300 років українці воювали разом з росіянами, пліч-о-пліч. І цей приклад в тому числі показує, наскільки важлива для РФ Україна. Україна для Росії - це, в першу чергу, ресурс для підтримки Імперського проекту, а також просунуті люди, здатні ефективно управляти проектами, в тому числі армійськими", - сказав Тарас Загоодний.

читайте такожУкраїна поверне Крим з Донбасом, а регіони РФ кинуться до її складу-Загородній

За словами експерта, без України Росія перетворилася на архаїчну структуру, яка просто розвалюється.

"Тим не менш, своїми великодержавними понтами Росія змогла переконати всіх навколо у власній силі. Ось і американці думали, що Україна протримається два-три дні після вторгнення РФ. Втім, так само думали і європейці, і китайці, і інші. Так російський традиційний "авось" напав на український "якось воно буде". Після цього вторгнення прокинулися всі кращі риси української нації, які завжди у нас були, але завжди вибивалися колоніальними країнами. Йдеться про здатність самоорганізовуватися, волю до перемоги, вміння захищати себе, дух козачини в хорошому сенсі, драйві", - зазначив Загородній.

"На папері у Росії мільйонна армія. Але один мільйон на всю величезну Росію, разом з її тиловими частинами - це не так багато. Причому реально боєздатних людей там було близько 200 тисяч. Така кількість порівнянна за чисельністю з сьогоднішньою українською армією, тільки ось наша вже оснащена на порядок краще. Росія намагалася отримати хоч якийсь профіт від цієї війни, хоча б Донбас. Хоча ще на початку квітня була мета захопити і Харків. Але нічого не вийшло, і Росія програє по всіх фронтах", - зазначив він.

Тарас Загородній також вказав на те, що зараз йде деморалізація особового складу російського війська.

"Російські солдати ж і самі зустрічають українську армію в бою і бачать, що ніхто тут не здається і їх не чекає. Така картина, природно, не викликає особливого ентузіазму у росіян. Хоча зараз їх трохи мобілізує інша хвиля - жага мстити за вбитих. Однак одержимих цією спрагою мстити занадто мало, щоб переламати ситуацію. Тому росіяни і програють".

"Плюс Росія не очікувала таких потужних санкцій, які проти неї ввели. У РФ не очікували ленд-лізу .У підсумку зараз йде поступове перемелювання російського угруповання. І тут час працює на Україну: Росія стає все слабшою і слабшою, а Україна стає все сильнішою і сильнішою. На 9 травня Росія взагалі планувала парад у Києві. Російська влада повірила в казку, що до цієї дати Київ буде захоплений, що українці будуть їх дуже раді бачити, а українська влада відразу втече. Але - ніхто не втік", - підсумував експерт.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти