Данилов висловився про переговори з Росією щодо війни на Донбасі

11 грудня 2020, 22:27
Україна не збирається вести переговори з бойовиками ОРДЛО.
Данилов
Данилов висловився про конфлікт на Донбасі / УНІАН

Україна має обговорювати питання конфлікту на Донбасі виключно з Росією, адже бойовики ОРДЛО абсолютно нічого не вирішують.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов в ефірі ток-шоу Свобода Слова Савіка Шустера.

Він зазначив, що в поточній ситуації Україна не може розв'язувати питання на Донбасі військовим шляхом, а тому доводиться вести постійні переговори.

читайте також"Путін повинен забратися з Донбасу": Кравчук різко звернувся до РФ

"Всі переговори, які сьогодні тривають, пов'язані з великим бажанням завершити цю війну. Але розмовляти з людьми, які не схвалюють ніяких рішень - це просто трата часу. Єдина інституція, з якою ми маємо говорити - це Росія. Інші люди - це найманці, це колаборанти", - сказав Данилов.

Війна Росії та України на Донбасі

  • Глава делегації Києва в Тристоронній контактній групі з питань врегулювання конфлікту на Донбасі Леонід Кравчук 3 листопада заявив, що Україна пропонує план по ОРДЛО. Згідно з ініціативою, з регіону повинні бути виведені всі іноземні війська, після чого там можна провести вибори вже в березні 2021 року.
  • У Кремлі відкинули ідею Києва. Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков вважає, що Мінські угоди припускають спочатку проведення виборів, і тільки після цього Україні повернуть підконтрольну проросійським бойовикам "ЛДНР" українсько-російську ділянку кордону на Донбасі.
  • Постпред Росії в ООН Василь Небензя, який раніше спробував організувати неформальні міжнародні переговори за участю "ЛДНР" стверджує, що Москва і надалі планує організовувати дискусії з представниками бойовиків. Якщо таких переговорів не буде, альтернативним варіантом стане війна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти