"Затягнути пояси": Зеленський пригрозив держслужбовцям зниженням зарплат

10 квітня 2020, 18:59
Президент запевнив, що вже з квітня місяця захмарних зарплат та премій не буде.
зеленський звернення
Зеленський пообіцяв масове скорочення зарплат чиновникам / кадр з відео

Президент України Володимир Зеленський у період пандемії коронавіруса, записав своє чергове звернення до українців.

У відеоролику гарант розкритикував високі зарплати чиновників і суддів та інших політиків, а також запевнив, що з квітня все зміниться - виплати не будуть перевищувати 47 тисяч гривень.

"Державним службовцям доведеться затягнути пояси. Вже з квітня, незалежно від рангу та посади їхня зарплата не перевищує 47 тисяч гривень. Це стосується всіх – суддів, народних депутатів, прокурорів, працівників Нацбанку України, ЦВК та багатьох інших чиновників. Такі ж обмеження стосуються і членів Спостережних рад – мільйонні зарплати і премії відійшли в минуле. Всі ці рішення є важливими і доводять філософію нового уряду – це уряд для людей", - повідомив гарант.

відео дня

читайте такожЗеленський зламався і більше не хоче бути реформатором

Як зазначив президент, такі зміни до держбюджету будуть винесені на розгляд на позачерговому засіданні Верховної ради в понеділок, 13 квітня.

Також Зеленський не уточнив, на який час будуть внесені ці зміни - на час карантину, або на завжди.

Раніше Главред писав, що секретаря Солом'янської адміністрації Валерію Шкаброву призначили членом наглядової ради Укрзалізниці з зарплатою близько 160 тисяч гривень на місяць. Відповідний указ підписав міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Також нагадаємо, співробітницю відомства Олександра Клітину звинуватили в тому, що вона отримала свою посаду в міністерстві через ліжко. Після чого міністр інфраструктури Владислав Криклій пообіцяв звільнити свого заступника.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти