Разумков висловився щодо проведення засідання Ради "у дворі"

27 березня 2020, 23:41
Спікер парламенту допустив проведення засідання парламенту на свіжому повітрі.
Дмитро Разумков
Дмитро Разумков не проти проведення засідання Ради на свіжому повітрі / Фото НВ

Спікер парламенту Дмитро Разумков висловився щодо можливого проведення позачергового засідання Ради, анонсованого Зеленським на понеділок, 30 березня, у внутрішньому дворі будівлі парламенту.

Як заявив спікер після засідання фракції Слуга народу в п'ятницю, 27 березня, проведення позачергового пленарного засідання Верховної Ради "у дворі" не суперечить регламенту його роботи.

читайте такожУ Раді не можуть домовитися про введення НС в Україні: у Моз сказали своє слово

відео дня

"Згідно з регламентом Верховної Ради, якщо не помиляюся, 2 ст. п. 1 визначено місце проведення засідання Верховної Ради, а саме вул. Грушевського, будинок 5, а п. 2 визначає можливість зміни проведення засідання парламенту, але там не вказано, що це має бути сесійна зала. Внутрішній дворик Верховної Ради - це також вул. Грушевського, будинок 5", - сказав Разумков ".

Він додав, що в разі проведення позачергового засідання Верховної Ради в її внутрішньому дворику, підрахунок голосів народних депутатів забезпечить лічильна комісія.

Нагадуємо, за інформацією президента Володимира Зеленського, позачергове пленарне засідання Верховної Ради відбудеться у понеділок, 30 березня.

Також Главред писав, що в парламенті придумали, як будуть захищати народних депутатів від коронавірусу. За словами нардепа від Слуги народу Лади Булах, народних обранців забезпечать засобами індивідуального захисту – масками і рукавичками. Крім того, "слуга народу" вказала, що поки не вирішено питання про використання захисних окулярів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти