На посаду міністра оборони Зеленському запропонували одразу трьох кандидатів - ЗМІ

3 березня 2020, 09:04
Оточення президента підшукує заміну Андрію Загороднюку.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський / скріншот

Міністр оборони Андрій Загороднюк може втратити свій портфель. На його місце претендують одразу три кандидати, яких президенту Володимиру Зеленському радить його оточення.

Про це повідомляє Дзеркало тижня з посиланням на власні джерела. Зокрема, за даними видання, глава Офісу президента Андрій Єрмак нібито наполягає на кандидатурі генерал-лейтенанта ЗСУ у відставці Андрія Тарана. Він був звільнений в запас в 2016 році. У 2015 році Таран був представником України в СЦКК, входив у підгрупу з питань безпеки в Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Глава СБУ Іван Баканов і голова Комітету Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський лобіюють призначення на посаду міністра оборони народного депутата трьох скликань Андрія Сенченка. Разом з Пашинським і Аваковим Сенченко був членом парламентської фракції Батьківщини. У 2019 році залишив партію Юлії Тимошенко.

відео дня

Ще одна кандидатура на місце Загороднюка – генерал-полковник Михайло Коваль. Його Зеленському радить секретар РНБО Олексій Данилов. Коваль нетривалий час очолював військове відомство - був в. о. міністра оборони в уряді Арсенія Яценюка з 23 березня по 3 липня 2014 року.

Дзеркало тижня також повідомляє, що в уряді може з'явитися нова посада – силовий віце-прем'єр. Її може зайняти Арсен Аваков, зберігши при цьому свою посаду глави МВС.

читайте такожЯк Зеленський буде чистити Кабмін, і чого чекати Гончаруку

Нагадаємо, перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко повідомив, що у вівторок, 3 березня, відбудеться засідання депутатської фракції партії Слуга народу, під час якого обговорюватиметься питання можливих кадрових змін у правоохоронних органах.

А в середу, 4 березня, на вимогу президента Володимира Зеленського має відбутися позачергове засідання Верховної Ради. Українська правда з посиланням на джерела писала, що під час засідання пройде голосування за відставку чинного прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Як повідомляв Главред, голова парламентської фракції Слуга народу Давид Арахамія заявив, що на позачерговому засіданні Верховної Ради 4 березня будуть розглянуті кадрові зміни в Кабміні. При цьому він вважає, що прем'єром залишиться Олексій Гончарук.

У свою чергу, спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що прем'єр-міністр Олексій Гончарук не подавав заяву про відставку у Верховну Раду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти