"Умови немає": Милованов розвінчав головний міф про ринок землі

22 лютого 2020, 16:33
Тимофій Милованов запевнив, що МВФ не вимагає продавати українську землю.
Тимофій Мілованов
Тимофій Милованов / РБК Україна

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов розвінчав міфи про транш від Міжнародного валютного фонду. За його словами, новий кредит не має ніякого відношення до запуску ринку землі.

"Цього, як умови отримання програми, немає. Є певні законопроекти, які пов'язані з ринком землі. Тут важливо знати, що головне бажання Фонду - зробити так, щоб для малого і середнього бізнесу були або однакові умови, або кращі умови. Але попередньої умови щодо ринку землі немає в тих домовленостях з МВФ", - заявив Милованов в ефірі одного з українських телеканалів.

При цьому він запевнив, що нова програма співпраці дасть позитивний результат, тому що залучить інвесторів.

відео дня

"Я думаю, що там сума недостатньо велика, навіть порівняно з тими 50 мільярдами, які нам потрібні, резерви Національного банку високі сьогодні. Це ж не 5 або 10 мільярдів, як буває, зараз у нас 25-26 мільярдів доларів резерв Національного банку. Тому сама сума для нас не є критичною з економічної точки зору... Що важливо в МВФ - те, що вони сертифікують для інвесторів, що економічна політика уряду правильна", - пояснив міністр.

Як раніше повідомляв Главред, постпред МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив, що для того, щоб українській економіці досягти нинішнього рівня розвитку польської економіки, їй потрібно до 2020-го зростати в середньому на 6% щороку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти