Рябошапка йде у відставку - джерела

18 лютого 2020, 15:11оновлено 18 лютого 2020, 18:16
Генеральний прокурор оголосив своїм підлеглим про те, що звільняє крісло.
Рябошапка отставка
Руслан Рябошапка / Фото прес-служби президента

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка йде у відставку.

Про це одночасно повідомили відразу кілька джерел.

Пізніше генпрокурор прокоментував повідомлення особисто. Рябошапка поскаржився на провокації й атаки.

відео дня

Олександр Дубинський уточнив, що приводом для зустрічі Рябошапки з президентом, де йому було заявлено про незадовільну роботу, став лист Генпрокурора до парламенту з вимогою не голосувати за президентський законопроект про злодіїв у законі.

"Під час зустрічі Зеленський згадав Рябошапці провальну роботу по справах Порошенка, а також - за моїми відомостями - надав докази продажу оточенням Генпрокурора низки кримінальних справ. Після чого Рябошапка впав духом і провів зустріч зі своїм найближчим оточенням, де повідомив про звільнення і попросив всіх зачистити хвости", - написав Дубінський.

Рябошапка йде у відставку - джерела

"Рябошапка йде. Жахливо, що втрачено стільки часу", - підтвердила інформацію журналіст та телеведуча Наталя Влащенко.

Рябошапка йде у відставку - джерела

"Через півроку свавілля, псевдореформ, розпродажі справ і договорняків в Генпрокуратурі Рябошапка вирішив втекти відчувши, що справа запахло смаженим? Пропоную Президенту спочатку провести аудит його "діяльності" і потім притягнути до відповідальності. Це вам не якийсь Ситник-корупціонер. Усі справи, які півроку успішно розвалював Рябошапка тягнуть на мільярди гривень. Ще незрозуміло, чи не пропали з Генпрокуратури після його "роботи" ключові документи з топ-справ", - написав народний депутат Антон Поляков.

Рябошапка йде у відставку - джерела

Ще один нардеп Макс Бужанський побажав, щоб Рябошапка знайшов час попрощатися з фракцією Порошенко Європейська солидарність.

Рябошапка йде у відставку - джерела

Руслан Рябошапка обійняв посаду генерального прокурора України 29 серпня 2019 року, після того, як Верховна Рада ствердно проголосувала за його призначення за поданням президента.

До цього, після перемоги Зеленського на виборах навесні 2019 року Рябошпка послідовно обіймав посади заступника глави Адміністрації президента (з 21 травня) та заступника Офісу президента (з 25 червня).

Також 25 червня Рябошапка очолив Національну раду з антикорупційної політики.

За час своєї роботи на посаді генерального прокурора Рябошапка неодноразово піддавався обструкції за недостатню, на думку критиків, старнність у розслідуванні корупційних скандалів, пов'язаних з екс-президентом Петром Порошенком і його оточенням, а також відсутність зрушень у розслідуванні вбивств журналістів Павла Шеремета та Олеся Бузини, громаданського активіста Катерини Гандзюк.

Також критики глави ГПУ висловлювали обурення окладом Рябошапки на посаді генпрокурора - за січень 2020 йому нарахували зарплату в розмірі 180 тисяч 672 гривень, а за грудень 2019 - 259 тисяч 336 гривень.

Скандал наробив і особняк Рябошапки у Франції вартістю 440 тисяч євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти