Починається війна проти Путіна, де Україна буде передовим бастіоном

20 жовтня 2020, 06:56
Президент невипадково підняв тему Будапештського меморандуму.
Україна, Росія
Зеленський хоче відмовитися від "Мінська" і почати працювати в "будапештському форматі" / antikor.com.ua

Одне з питань опитування, яке анонсував президент Зеленський і яке пройде в день місцевих виборів в Україні на виборчих дільницях, стосується підтримки українцями права нашої держави на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету і територіальної цілісності. І можна навіть не сумніватися, що ця ідея отримає максимальну підтримку українського суспільства.

Широка підтримка українців з даного питання знадобилася владі для того, щоб сміливо рухатися від мінського процесу до будапештського. Тобто Зеленський хоче відмовитися від "Мінська" і почати працювати в "будапештському форматі".

У Будапештському меморандумі чітко прописані держави-гранти безпеки і непорушності кордонів України, і саме вони повинні будуть стати учасниками нового формату переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

відео дня

Чому Україна одразу, з 2014 року, не використала Будапештський меморандум, а точніше – формат? Це очевидно: в Україні було занадто багато російських колаборантів.

читайте такожНАТО біля кордонів: як Росія втілила в життя свій найстрашніший сонВійна з Кремлем невідворотна. Всі ті політики в Україні, хто сьогодні виступає за Росію, за Путіна, за дружбу і зв'язки з РФ – приречені. Вони всі будуть знищені на політичному рівні, не виключені і їх арешти.

США вже готові виступити гарантом і учасником цього формату. По суті, вони вже виступають у цій ролі, постачаючи Україні зброю.

Великобританія також вже дала зрозуміти, що готова виконати цю роль – вона готова розмістити свою військову базу на Азовському морі в Миколаївській області. Звісно, зі своїми інструкторами, тренерами і військами...

Одразу після цього Україна максимально наблизиться до членства в НАТО.

Не варто забувати про події, які паралельно розгортаються в Білорусі. В Україні 25 жовтня вибори, а в Білорусі якраз в ці дні закінчиться термін ультиматуму, який висунула білоруська опозиція Лукашенку…

Фактично починається війна проти Путіна. І Україна поступово стане передовим бастіоном на рубежах західного світу, який протистоятиме Путіну. Україна, як і Білорусь, перетвориться на військову машину, а точніше – Білорусь і Україна стануть єдиною мілітарною машиною, яка буде воювати проти Путіна. А Путін, звісно, буде огризатися...

Однак всіх західних гравців це влаштовує. Вони при цьому будуть просто надавати військову допомогу і підтримку. Все рухається за такою логікою…

Не варто вважати, що п'яте питання опитування Зеленського знадобилося тільки для того, щоб, заручившись громадською підтримкою, прийняти законодавчі зміни, які дозволять на території України розмістити іноземні військові бази. Адже в Конституції України вже закріплений курс нашої держави на членство в НАТО. Цей курс був закріплений в нашому Основному законі ще при Порошенку, і вже з того моменту ніхто не забороняє Україні розміщувати на своїй території іноземні військові бази, в тому числі і бази НАТО.

Олег Соскін, директор Інституту трансформації суспільства, економіст і політолог, спеціально для Главреду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти