Україна отримала догану від США

8 травня 2021, 08:49
Візит Ентоні Блінкена, всупереч романтичним очікуванням Банкової, був більше схожий на грубу інспекцію і ревізію.
Ентоні Блінкен
Ентоні Блінкен здійснив візит до Києва / Reuters

"Я думала, це у вас в грудях шкварчить, а то шкварчала ваша цигарка "(с)

Візит Ентоні Блінкена став холодним душем для влади і нагадуванням, що негоже гнівити зовнішніх партнерів, а то і образитися можуть, причому сильно. Ну і так, Байден виявився не таким вже простим, як Трамп, і діяти він буде жорсткіше.

В Офісі президента заявили, що за підсумками візиту держсекретаря США Україна "отримала сьогодні чергове підтвердження повної підтримки з боку Сполучених Штатів отримання ПДЧ. США вчергове підтвердили, що це наш стратегічний партнер, який підтримує вступ України в НАТО".

відео дня

Нуууу... взагалі-то ні. Ми отримали догану за те, що 7 років брали гроші, отримували допомогу, а натомість практично нічого з "домашнього завдання" не зробили, а нещодавно навіть посміли піти проти зобов'язань, і самостійно понапризначати людей в ключових держструктурах.

Тому що, якщо держава не здатна діяти самостійно, і погоджується на роль клієнта, то замовлення треба виконувати, а іноді їх виконання перевіряють, і за провали карають, а покарання прямо пропорційні частці рівноправності в двосторонніх відносинах.

читайте такожНавіщо Блінкен приїжджав в Україну: чотири головні висновкиТакої рівноправності в України і США немає, скільки б ми не кричали про національний суверенітет. Його треба заслужити, і вигризати зубами. Для цього треба мати бачення міжнародної політики, розуміти свій функціонал і нав'язувати його. Ми вибрали інший шлях, шлях простого "Yes-Man", а з ним йдуть і певні обязи.

Тому і візит Ентоні Блінкена, всупереч романтичним очікуванням на Банковій, був більше схожий на грубу інспекцію і ревізію. Відповідний настрій чудово показала прес-конференція після переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти