Трамп розворушив Америку і приголомшив весь світ

9 листопада 2020, 10:11
Дональд Трамп випадково почав в США Перебудову.
Трамп
Трамп програв вибори / Reuters

Не Джо Байден і не демократи в ході скандальної, найгострішої і важкої боротьби перемогли Дональда Трампа, а "глибинна держава", американські ЗМІ і цифрові гіганти, яким потрібен світовий ринок.

Вони перемогли президента США Трампа - сумбурного, непередбачуваного, але харизматичного політика і патріота Америки. Інститути і процедури американського суспільства і держави перемогли роль особистості в історії і руйнівний пафос вулиці американських міст.

Трамп розворушив Америку і приголомшив весь світ. Численні американські проблеми, які десятиліттями накопичувалися і тліли в країні - від демографічної революції на користь кольорового населення, екології, становища афроамериканців, застою, загнивання Старої Америки, аж до протиріч цифровізації країни. Все це при Трампі несвідомо перетворилися в американську перебудову з усіма її плюсами і мінусами.

відео дня

читайте такожЩо для України означає Перемога БайденаБайден - це символ зупинки в дорозі, історичного перепочинку, тимчасової стабілізації перебудови американського суспільства. Але це не відкат назад, не контрреволюція, а зміна інструментів боротьби з вуличних і особистісних на інституційні і натяк на деліберативну демократію.

Тепер новому президенту Байдену, незважаючи на свій найтяжчий вік і відсутність чіткої стратегії виходу США з кризи, доведеться продовжувати перебудову Америки, випадково розпочату Трампом і знову боротися в 21 столітті за світове лідерство в боротьбі з Китаєм.

Нам залишається тільки сподіватися не на помсту американської адміністрації Байдена спритним і цинічним прокремлівським, українським політикам типу Порошенка і Деркача, а на розуміння Вашингтоном важливої ролі України в зміцненні архітектури безпеки Європи і в передбачуваній майбутній кризі Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти