Чому Україна залишилася без вакцини насправді

13 травня 2021, 10:01
Україна залишилася без вакцини не через нашу недбалість, неорганізованість, корумпованість і безладність влади, хоча все це, звичайно, має місце.
коронавірус
Україна провалила вакцинацію / Reuters

Україна виявилася єдиною країною в Європі, яка боролася, бореться і, мабуть, ще довго буде боротися з коронавірусом за допомогою одних тільки марлевих масок, локдаунів і маніпулювання статистикою.

Називаючи речі своїми іменами, можна сказати, що, ми беззахисні і віддані на волю провидіння.

У чому причина цього?

відео дня

Тому що Україна самотня. Вона не входить ні в яке геополітичне утворення. Україна вийшла з СНД, але не увійшла в ЄС і застрягла в дорозі.

А пандемія коронавірусу - це глобальна катастрофа, і боротьба з нею стала частиною геополітичного протистояння між західним проектом, китайським і російським.

Так як вакцинація у всіх країнах - це справа державна, а не приватна, то вона, зрозуміло, набула відтінку політичної боротьби. Так як відомо, що все, чим займається будь-яка держава - це завжди політична боротьба із зовнішніми або внутрішніми ворогами. Якби, наприклад, наш уряд захотів би займатися морквяними соками або кетчупами, то і ті й інші стали б знаряддям політичної боротьби і ми б заборонили імпорт кетчупів з Росії. Почалося б велике морквяно-кетчупне протистояння.

читайте такожВлада "забила" на вакцинацію, оскільки не змогла заробити на вакциніСаме з політичних мотивів Україна не може закупити російську вакцину. А інші ліки, до речі, з Росії ми закуповуємо. Наприклад, ноотропи. Але держава не займається ноотропами. Це приватна справа.

Навіть, якби ми всі дохли, як мухи, то все одно не погодилися на закупівлю Супутника. Бо це справа державна, а, значить, політична.

Західні вакцини Україні теж не світять, вони поки в дефіциті. Та й не розглядає Захід Україну як частину свого проекту, не відчуває солідарності.

А після скандалу з Мотор Січчю Україна не може отримати і китайські вакцини.

Те, що ми залишилися без вакцин - це не через нашу недбалість, неорганізованість, корумпованість і недбалість, хоча все це, звичайно, має місце. Але не це головне.

Головне те, що ми самотні.

Ми не входимо ні в один геополітичний проект і всім на нас наплювати.

Але найнеприємніше, що, схоже, Україна приречена на самотність. Назад дорога Росію вже закрита, а в ЄС не беруть. Точніше, взяли б, але ми не в змозі виконати необхідну домашню роботу, щоб з нами стали всерйоз розмовляти про перспективу входження в Західний проект.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти