Індійсько-український вояж Степанова обернувся фарсом і провалом

24 лютого 2021, 08:35
З таким підходом до вакцинації, який сьогодні діє, Україні за щастя буде вакцинуватися до 2023 року.
Вакцина CoviShield
Навіть малопрестижної вакцини Covishield Україна закупила всього 0,5 млн доз / GettyImages

Розповім деякі нюанси візиту Максима Степанова до Індії за вакцинами.

Сам вояж не мав ніякого значення, крім того, щоб уникнути звільнення. Тому візит взагалі не був підготовлений. Степанов полетів навмання, не враховуючи навіть, що у індусів були вихідні і еліта тупо грала в гольф.

Початковий задум Степанова отримати мільйон вакцин був урізаний індусами в два рази. Воно й не дивно, Підготовка до закупівлі вакцин почалася ще минулого літа. Але наш уряд тупо забив на переговори, очевидно в надії, що "партнери" кинуть що-небудь з панського плеча. Півмільйона вакцин при населенні в 37 млн осіб - це ні про що.

відео дня

Ізраїль до кінця березня закінчить вакцинацію, яка почалася в кінці грудня, 10 днів тому в Ізраїлі було вакциновано понад 4 млн осіб при населенні 9 млн осіб. Але Ізраїль це вкрай успішний випадок. У Сполучених Штатах 10 днів тому були щеплені вже майже 45 млн громадян (близько 15% населення), в КНР - понад 40 млн. Далі йдуть Євросоюз (у всіх країнах ЄС в сукупності - понад 18 млн - близько 3% населення), Великобританія (понад 13,5 млн) і Індія (понад 6,5 млн).

Україна гіпотетично прищепить 1,5% населення отримавши 0,5 млн доз, але ні про яку системність говорити тут не доводиться. Відповідно Україні за щастя буде вакцинуватися до 2023 року.

Я навіть не кажу, що половина населення вакцинуватися не хоче. Очевидно, що потрібно дати можливість приватникам завозити вакцини, оскільки держава не може вирішити таке завдання, тому що наші чиновники ніяк не можуть визначитися, як і бабла більше рубанути через прокладки, і процес запустити. У підсумку старт вакцинації зірваний (повинна була початися 15 лютого).

читайте такожСкисаюча недо-AstraZeneca або панацея: чого чекати від індійської вакцини

Візит Степанова до Індії проходив у неприємному контексті ще з однієї причини. Протягом останніх місяців індуси дуже серйозно збудилися поборами їхніх студентів в українських медичних ВУЗах. А їх навчається майже 20 тис. осіб. Студентам продають липові страховки за 20 тис гривень, якими вони нібито страхувалися від дрібних травм на.... 2 місяці. Ну і інші форми хабарів і поборів, погані побутові умови. У підсумку оскаженілі індуси попередили Україну, що навесні 2021 року Індія прибере національний медичний національний університет імені Богомольця зі списку рекомендованих університетів. Такі ж санкції можуть бути щодо Донецького медичного універу. А ось Одеський медичний національний університет, де навчається понад 2000 індійців-медиків, вже прибрали з цього списку.

Чи варто говорити, що це вдарить по всій галузі освіти іноземних студентів, яка приносить напівдохлій українській освіті понад 0,5 млрд доларів на рік! Традиційна ситуація, коли своїми руками вбиваємо курочку, що несе золоті яйця. Але нам не звикати. Дурні, бо бідні, бідні, бо дурні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти