StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Серед кінців знайди кінець, нарешті: рецензія на фільм "Хеллоуїн. Кінець"

18 жовтня 2022, 19:49оновлено 20 жовтня 2022, 10:55
В українських кінотеатрах йде фільм " Хелловін. Кінець " - третя і фінальна частина перезапущеної трилогії легендарної серії фільмів жахів-слешерів.
Хеллоуїн. Кінець
кадр з х / ф "Хеллоуїн. Кінець " / Universal Pictures

У черговому містечку "одноповерхової" Америки, Хеддонфілді - відомому тільки тим, що саме тут шматував своїх нещасних жерств моторошний здоровань в масці, Майкл Майерс, все йде своєю чергою. Маніяка начебто остаточно відправили в пекло і Лорі Строуд (Джеймі Лі Кертіс) оплакала вбитих ним доньку з зятем і тихо-мирно живе разом зі своєю онукою Еллісон (Енді Метічак). Але дівчина закохується в кучерявого ізгоя Корі (Рохан Кемпбелл), якого все місто звинувачує у вбивстві хлопчика, за яким той повинен був наглядати. Наближається черговий Хеллоуїн - і місто заволікає зловісним туманом.

У хорроров (а, точніше, у їх піджанру, який називається слешер) ‒ є одна перевага, яке в той же час і їх прокляття. Вони досить дешеві у виробництві і відмінно працюють в прокаті без великих зірок-акторів. Була б гарна ідея та глядачі в залі заходилися в переляканих криках. І це-то і спонукає продюсерів знімати і знімати фільми на одну тему ‒ поки вони не видоять її повністю. "Хеллоуїн" - відмінний тому приклад. Зроблена 45 років тому на коліні історія про здоровань з ножем і нестямно кричущу дівчину дала старт тривалій франшизі, десяткам фільмів і купі, що називається, супутніх товарів.

Хеллоуїн. Кінець

І, зрозуміло, що кожен фільм був гірше попереднього. Поки за справу не взявся головний в нинішньому Голлівуді фахівець з жахів - продюсер Джейсон Блум і не викупив права (причому відразу на трилогію). Знімати він довірив досить цікавій команді, до якої увійшли режисер Девід Гордон Грін і сценарист Денні Макбрайд, відомі до цього хіба що по дурновкусним молодіжним комедіями типу "Ананасовий експрес" або "Хоробрі перцем". Але, мабуть, головне - вдалося залучити до проекту зірку старого "Хеллоуїна" Лі Кертіс на головну роль і творця оригіналу Джона Карпентера в якості композитора.

Перші два фільми вийшли в 2018-му і в 2021-му і пройшли, загалом-то, з успіхом. І було цікаво, як творці впораються з фінальною частиною. І ось тут-то можна сказати, що, на жаль, старання з їхнього боку мало. Начебто все на місцях ‒ різанина, крики, інші криваві сцени, саспенс. Але глибоко у фільму захопити не виходить. Таке відчуття, що всі персонажі активно намагаються дограти скоріше, відпрацювати контракт і зайнятися іншими цікавими справами.

Проте, "Хеллоуїн: Кінець" можна порекомендувати всім фанатам жанру "слешер" (нечасного, загалом гостя на великих екранах зараз) та й просто всім любителям старомодних фільмів жахів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти